Hrvatska razbila SAD za izravan plasman u četvrtfinale

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 17.07.19. | 07:41

Barakude očekivano do prvog mjesta u skupini.

Hrvatska je u drugoj utakmici skupine B Svjetskog prvenstva u vaterpolu pobijedila reprezentaciju SAD-a sa 17:7 (4:1, 5:3, 4:2, 4:1) te osigurala prvo mjesto skupine B i izravan plasman u četvrtfinale.

Odabranici Ivana Tucaka su tako kolo prije kraja odigravanja po skupinama, posljednja utakmica se igra 19. srpnja u 13:30 sati, očekivano osigurala mjesto među osam najboljih reprezentacija.

Vratari su protiv SAD-a odradili sjajan posao, briljirao je Bijač s 11 obrana te Marcelić 5.

U prvoj utakmici naše skupine Australija je očekivano svladala Kazahstan 17:8 te će utakmica trećeg kola između Australije i SAD-a odlučivati o drugom mjestu skupine B.

Podsjetimo, prvoplasirane reprezentacije izravno će se plasirati u četvrtfinale, dok će za ostala četiri mjesta razigravati drugi i treći iz sve svake skupine.

Plasman na olimpijske igre izborit će samo finalisti natjecanja, a ako reprezentacija Srbije, koja je plasman na Olimpijadu izborila osvajanjem Svjetske lige, bude među finalistima, u tom slučaju će na OI putovati i trećeplasirana reprezentacija sa Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Marko BijačIvica TucakBarakude

Ostale Vijesti