Hrvatska bolja od Rusije, optimizam živi pred Euro

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 07.01.20. | 19:50

Ivica Tucak isprobavao je neke rezervne varijante.

Generalna proba pred početak Europskog prvenstva u vaterpolu je prošlo uspješno, pošto je Hrvatska svladala Rusiju 11:8 na bazenu uz Savu.

Rusi su izabrani kao test pred Budimpeštu u svrhu ''glumljenja'' Njemačke, koja je čak i nešto manje zahtjevan protivnik. U Barakudama za ovu akciju prisutno je jedno novo ime, ono Luke Bukića. On će zamijeniti Anđela Šetku, koji je bio dio reprezentacije u Gwangjuu na Svjetskom prvenstvu.

Na gol je od početka stao Ivan Marcelić, što je vjerojatno testiranje od strane izbornika Ivice Tucka, s obzirom da bi Marko Bijač trebao biti neprikosnoven kao stožerna uzdanica među vratnicama. Tim više jer je poslije obranio peterac Harkovu.

Iako su neki igrači imali rezerve, igra Hrvatske je zadovoljila, ako se uzme u obzir pokretljivost, efikasnost, i ostali elementi igre. Maro Joković i Loren Fatović su imali samozatajno popodne, no kapetan Andro Bušlje je ''potegao'', te je bio autorom tri gola od osam hrvatskih u prvom poluvremenu. Sva tri na različite načine, što posebno veseli.

Lovre Miloš je također pokazao visoku razinu s dva gola, a u drugom dijelu naši su reprezentativci malo dignuli nogu s gasa. Tako je Rusija zadnju dionicu dobila s dva gola razlike, no utakmica je sigurno privedena kraju pobjedom Barakuda.

Hrvatska - Rusija 11-8 (6-2, 2-1, 2-2, 1-3)

Hrvatska: Bijač, Marcelić; Macan, Fatović, Lončar 2, Joković, Bukić, Vukičević 2, Bušlje 4, Miloš 2, Vrlić, Benić, Garcia 1

Rusija: Fedotov, Stacenko; Sučkov, Vasiljev 1, Derevjankin, Ašaev 1, Harkov, Merkulov 3, Nagaev 1, Bičkov 2, Kiseljev, Lisunov, Šepelev

Igrač više: Hrvatska 3/10, Rusija 3/9

Peterci: Hrvatska 0/0, Rusija 1/2

 


Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijaEuropsko prvenstvo u vaterpoluIvica TucakAndro BušljeAnđelo ŠetkaMarko BijačIvan Marcelić

Ostale Vijesti