Dubrovčani i Riječani traže prolazak u finale Kupa Hrvatske

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 20.12.14. | 11:26

Ovog vikenda dijeli se prvi vaterpolski trofej u sezoni. U Zagrebu se, naime, igra završnica Kupa.

Nakon što su jučer splitska Suzuki Bura i zagrebačka Mladost izborile finale za vaterpolistice, danas u bazen na Savi uskaču i njihovi kolege. U prvom polufinalu, koje se igra u 16:45 sastaju se Primorje EB i Medveščak, a u 18:15 igraju Jug CO i Mladost. Sve osim finala između Riječana i Dubrovčana bilo bi veliko iznenađenje.

„Objektivno, mi smo veliki favoriti u ogledu s Medveščakom. Ako odigramo kako treba, ne ni smjelo biti problema za ulazak u finale, ali odgovori padaju u bazenu gdje će i protivnik tražiti svoju šansu“, rekao je za Sportske novosti trener Primorja Ivan Asić.

Medveščak je prvi put u polufinalu Kupa i sigurno je to njihov uspjeh, ali Mladost je ovaj trofej trofej osvojila 8 puta pa je, bez obzira na današnju razliku u kvaliteti, razumljiv oprez igrača Juga.

„Oni su puno jači kao kolektiv nego pojedinačno i samo tako im možemo odgovoriti. Imaju Pavića, Lončara i Bukića, ali njihova snaga je kolektivna igra. Velika mi je želja da uz pomoć naših navijača, studenata i svih ostalih Dubrovčana koji žive u Zagrebu ili su se ovdje našli nekim drugim razlogom, koje bi ovim putem pozvao da dođu, pobijedimo i plasiramo se u finale. Možemo obećati da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da to i ostvarimo“, rekao je igrač Juga Pavo Marković za klupske internetske stranice.

Finale je na rasporedu sutra u 16:50, a prije današnjih polufinala, u 15:15 igra se finale za vaterpolistice.

Svi dosadašnji osvajači Kupa:

10 – Jug CO
8 – Mladost
3 – Primorje EB
1 – POŠK

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

vaterpoloKup Hrvatske u vaterpolu

Ostale Vijesti