Danci tek u finišu slomili žilave Crnogorce, Njemačkoj pripala drama protiv Švedske

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.01.16. | 22:19

Sjajne su bile dvije posljednje utakmice današnjeg programa na Europskom rukometnom prvenstvu u Poljskoj.

Danska je u skupini D teže nego što se očekivalo upisala drugu pobjedu. Ozbiljno su se jedni od favorita za osvajanje Eura namučili da bi svladali Crnu Goru. Na kraju je bilo 30:28 za Hansena i društvo.

Crnogorci su sjajno parirali favoritu od prve minute i na poluvrijeme otišli s dva gola prednosti. U nastavku su Danci okrenuli, no nisu se uspijevali odvojiti, pa smo egal gledali do zadnjih trenutaka. Presudilo je iskustvo, a Crna Gora može itekako žaliti, jer posljednjih šest minuta nije postigla pogodak. Za konačnih 30:28 minutu i deset sekundi prije kraja pogodio je Toft Hansen.

Kod Danske je najefikasniji bio Eggert sa šest golova. Po četiri su dodali Christiansen, Toft Hansen i Mikkel Hansen, ali ponajbolji rukometaš svijeta ponovo nije bio pravi, budući da je završio sa šutom 4/10. Za Crnu Goru sedam golova zabio je Grbović, a po četiri Vujović, Sevaljević i Vuko Borozan, nekadašnji igrač Karlovca.

Danska tako ima maksimalna četiri boda, a Crna Gora je na nuli. Po dva boda u ovoj skupini imaju Mađarska i Rusija.

Još više uzbuđenja pružio je dvoboj grupe C između Njemačke i Švedske. Nijemci su slavili sa 27:26, a Šveđani mogu lupati glavom u zid.

Naime, imali su na poluvremenu ugodnih +4, da bi u drugom dijelu sve prokockali. Nošeni svojim navijačima Nijemci su zaigrali čvršće u obrani i brže u napadu, pa su oni odjednom došli do četiri gola prednosti. Nakon time-outa Švedska je ponovo postala agresivna i osigurala je dramatičnu završnicu. Posljednjih šest minuta ostavili su suparnika bez pogotka, ali u tom periodu sami su zabili tek dva zgoditka, nedovoljno da uzmu bod. Imali su napad s igračem više, potom još jedan nalet duži od minutu nakon promašenog zicera Nijemaca, ali nisu pronašli rješenje... Susret su inače sudili hrvatski suci Gubica i Milošević.

Na njemačkim vratima sjajan je bio Wolff, čak devet golova zabio je Reichmann, a pet uz stopostotan šut Weinhold. Za Šveđane osam golova Jakobssona uz tek jedan promašaj, pet pogodaka Lukasa Nilssona i četiri Ekberga.

Poslije dva kola Španjolci predvode skupinu s tri boda, po dva imaju Švedska i Njemačka, a jedan bod Slovenija.

(Foto: Action Images)


Tagovi

rukometdanska rukometna reprezentacijacrnogorska rukometna reprezentacijanjemačka rukometna reprezentacijašvedska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti