Luigi Mariani / ipa-agency.net
Luigi Mariani / ipa-agency.net

Bivši centar Hrvatske tvrdi: "Sandro Sukno je najbolji trener na svijetu"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 04.06.23. | 16:12

Nakon briljantne igračke karijere, sjajno radi i kao trener.

Kada je Hrvatska u ljeto 2017. postala svjetski prvak u vaterpolu, predvođena najboljim igračem turnira Sandrom Suknom, ni u najcrnjim snovima nismo mogli zamisliti da je finale protiv Mađarske bila posljednja utakmica u reprezentativnoj karijeri tada 27-godišnjeg Sukna. No, srčani problemi zaustavili su ga u trenutku kada je bio proglašen za najboljeg vaterpolista svijeta, a Sukno je ubrzo prešao u trenerske vode i – pogodio!

Kako je krenuo, mogao bi nadmašiti igračku karijeru, a jučer je u svojoj drugoj sezoni na klupi Pro Recca obranio naslov prvaka Europe. Nakon utakmice, riječi hvale za trenera imao je Luka Lončar, bivši hrvatski reprezentativac i centar Pro Recca.

Mojem prijatelju Sandru Suknu svaka čast. Čovjek je daleko najbolji trener na svijetu, nitko mu nije do koljena. Ne gubi glavu tijekom utakmice, priprema ih na fenomenalan način i ovom prilikom želim mu se zahvaliti na svemu. On je glavni, ovo je ogledalo njegovog rada”, imao je Lončar samo riječi hvale za Sandra Sukna, nekadašnjeg suigrača, a sada trenera.

Za razliku od mnogih prijašnjih godina, talijanski sastav u zadnje dvije godine nema toliko zvijezda u momčadi.

Ovo je novi Recco, u njemu više nema superzvijezda. Znamo tko su glavni igrači, sada imamo glavu i rep. Ako netko ima loš dan, uskočit će netko drugi. Igramo kao momlad, nismo izgubili glavu kada je Echenique dobio isključenje bez prava zamjene. Stvarno nevjerojatna predstava”, prenosi Mozzart Sport riječi Luke Lončara.

Za kraj je dodao nekoliko rečenica o atmosferi unutar momčadi.

Izbalansirani smo, točno znamo svoje uloge i mislim da je gušt gledati ovakav Recco. Možemo igrati i na malo i na puno golova, prilagođavamo se za vrijeme utakmice. I oni koji su bili na tribinama su radom na treninzima i pozitivnom energijom doprinijeli ovome. Nije bilo niti jedne loše riječi, niti upita zašto ne igraju i to se vidi u bazenu”.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

vaterpoloVaterpolska Liga prvakaPro ReccoSandro SuknoLuka Lončar

Ostale Vijesti