Barakude u finalu Svjetske lige!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 22.06.19. | 20:20

Naši vatrpolisiti praktički su savršeno otvorili susret pa su već nakon prve četvrtine vodili sa velikih 5-1. U sljedećoj četvrtini povećavamo svoje vodstvo pa tako na poluvrijeme odlazimo sa rezultatom 8-3.

U drugom poluvremenu Španjolci su se digli, a samim time i pobijedili u preostale dvije četvrtine, ali prednost iz prvog dijela utakmice bila je prevelika pa se Hrvatska plasirala u finale.

Prvo ime susreta bio je naš vratar Marko Bijač s 16 obrana, dok se nakon utakmice medijima kratko obratio izbornik Ivica Tucak:

"Otvorili smo utakmicu na fantastičan način, mentalno i psihički pripremljeni, držali se svega onoga što smo dogovorili, analizirali sve što nas je eventualno moglo dovesti u neke probleme i reagirali odlično. U jednom trenutku smo ušli u malo zasićenje uvjetovano umorom, no morate razumjeti da ovo nije normalan ritam. Sada je bitno, odmoriti se i regenerirati se za finale".

U finalu ćemo snage odmjeriti protiv Srbije koja je u drugom polufinalu razmontirala Australiju rezultatom 16:11. Kod domaćeg sastava treba izdvojiti Prlainovića sa 3 i Filipa Filipovića koji je zabio čak 5 pogodaka.

"Zasluženo ulazimo u finale, idemo po ono po što smo došli. Sutra ćemo pokušati osigurati našu vizu za Tokio. Iako je Srbija blagi favorit s obzirom da igraju pred domaćom publikom mi se ne namjeravamo predavati. Nadam se da će sutra biti pune tribine i da ćemo odigrati odličnu utakmicu, a onda što bude. Naravno, vjerujem u našu pobjedu. Srbija nije lagan protivnik, dobri su na svakoj poziciji i biti će velika borba" -  zaključio je kapetan reprezentacije Andro Bušlje.

(foto:pixsell)


Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijaMarko BijačIvica Tucak

Ostale Vijesti