Tibor Jurjevic/PIXSELL
Tibor Jurjevic/PIXSELL

Barakude pokorile Sardiniju, Tucak i društvo spremni za OI

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 10.07.21. | 22:30

Pripremni turnir je okupio tri repsektabilne reprezentacije…

Nakon dobrih igara osvajanja pripremnog turnira u Budimpešti, Barakude su pokorile i Sardiniju. Istoimeni pripremni turnir donio nam je samo dvije utakmice, no bitnije, u ta dva susreta smo upisali dvije važne pobjede. Nakon trening raspucavanje protiv Rusije (14:5), danas predvečer smo ostvarili još jednu, bitniju i težu pobjedu. Pali su domaćini Talijani sa 15:12.

U redovima naše izabrane vrste najuspješniji je bio Maro Joković s tri pogotka. Sada slijedi povratak u Zagreb, tri dana odmora, i onda 19. Srpnja daleki let za Tokijo, šest dana prije početka najveće sportske smotre.

Vaterpolisti su naši jedini “momčadski” predstavnici na Olimpijskim igrama u Tokiju. Puno se nade polaže u 13 izabranika Ivice Tucka. Na prošlim igrama u Riju, Barakude su došle do samog finala, no reprezentacija Srbije je bila prejaka. Pet godina kasnije, s puno optimizma čekamo početak ljetnih igara, s posebnim fokusom na 25. srpnja, kada naša izabrana vrsta otvara igre protiv Kazahstana. U skupini se još nalazimo s reprezentacijom Australije, Crne Gore, Srbije i Španjolske.

 

 


Tagovi

Ivica TucakBarakudeItalijaOlimpijske igre

Ostale Vijesti