Robert Anic/PIXSELL
Robert Anic/PIXSELL

Barakude plivaju na istok: Vaterpolisti bildaju formu za Tokijo

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 02.07.21. | 08:57

Tucakovi izabranici se u Budimpešti na Ben Kupu pripremaju za OI

Olimpijske Igre u Tokiju samo što nisu. Naši vaterpolisti su kao i obično sudionici završne smotre najboljih reprezentacija svijeta, a kako bi se što bolje pripremili za daleki istok gdje će pokušati poboljšati ionako sjajan rezultat iz Rio De Janiera (srebro), Ivica Tucak i društvo od danas pa sve do nedjelje susdjeluju na snažnom međunarodnom turniru Ben Kup. Osim Hrvatske na turniru će igrati Mađarska, Španjolska i Rusija.

Raspored je atraktivan. Danas poslijepodne, od 18:30, Hrvatska igra protiv Španjolske. Sutra u večernjem terminu od 20:30 plivamo kontra Mašarske, dok će u nedjelju s početkom u 11 sati Barakude odmjeriti snage s Rusijom i tako završiti ovaj mini pripremni ciklus.

Tucak je u Budimpeštu poveo 16 igrača, no konačan popis putnika u Japan bit će poznat tek idućeg tjedna, nakon pripremnog turnira u Cagliariju koji je na rasporedu od 9. do 11. srpnja. Tamo ćemo se izmđu ostalog susresti i s jakom Italijom, kada će Tucak, prema najavama, objaviti i konačan popis onih koji će u lov na zlato.

Inače, Hrvatska se na OI nalazi u grupi B zajedno s Australijom, Srbijom, Španjolskom, Kazahstanom i Crnom Gorom. Želje i očekivanja od naše reprezentacije su visoka, memorije iz Brazila mnogi žele pozlatiti sa sjećanjima iz zemlje izlazećeg sunca – Japana.

Barakudama želimo sreću na pripremama i dobre igre na Olimpijadi koja, barem kada je vaterpolo u pitanju, 25.srpnja.


Tagovi

Ivica TucakBarakudeOlimpijske igre

Ostale Vijesti