Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

Barakude furiozno krenule po vizu za Olimpijske igre

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 14.02.21. | 21:30

U prvome kolu u Rotterdamu svladali su Rumunjsku sa 16:6 (5:1, 3:1, 4:2, 4:2).

Sigurno, uvjerljivo i nadmoćno ušli su hrvatski vaterpolisti u najvažniji kvalifikacijski turnir u godini, onaj za Olimpijske igre u Tokiju. U prvome kolu u Rotterdamu svladali su Rumunjsku sa 16:6 (5:1, 3:1, 4:2, 4:2), a pitanje pobjednika riješili su već nakon dvije četvrtine, kada su vodili 8:2.

Istina, Rumunjska nije sama krema svjetskog vaterpola, u Nizozemsku je stigla oslabljena za tri važna igrača, ali i kompletna bi se jednako provela protiv ovako motivirane Hrvatske. Prijetile su Barakude doslovno sa svih pozicija, napad je bio efikasan i raznovrstan, obrana čvrsta i na trenutke neprobojna, a na visini zadatka bio je i vratar Bijač s 10 obrana.

Najprecizniji je u polju bio mlađahni Burić s tri gola, a po dva su dodali Macan, Fatović, Lončar i Joković.

No za naše reprezentativce nema odmora, raspored je pakleni, igra se dan za danom, a novi ispit sutra je u 19 sati protiv domaćina Nizozemske. S obzirom na današnju predstavu, problema ne bi trebalo biti, no izbornik Tucak rekao je da se ide utakmicu po utakmicu, bez ikakvog podcjenjivanja.

Podsjetimo, osim već spomenutih, Barakude su u skupini s Francuskom, Rusijom i Njemačkom, a četiri najbolja prolaze u daljnju eliminacijsku fazu, koja počinje u petak. Subota je rezervirana za polufinala, nedjelja finale, a plasman na Olimpijske igre osigurat će tri najbolje reprezentacije.


Tagovi

BarakudeIvica Tucakvaterpolo

Ostale Vijesti