Tibor Jurjevic/PIXSELL
Tibor Jurjevic/PIXSELL

Barakuda na odmoru: Maro Joković skida kockastu kapicu s glave

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.10.21. | 15:10

15 boljih godina dolazi k svome kraju

Bila je to već sada davna 2006. godina.

Igralo se Europsko prvenstvo u Beogradu. Barakude se nisu najbolje provele na bazenima kod susjeda, ispali smo relativno rano i na kraju igrali one, uvijek nebitne, utakmice za plasman od sedmog do desetog mjesta. Maro Joković, tada tinedjžer, pamtit će svoje prve minute u kockastoj kapici bez obzira na loš rezultat. Uostalom, uvijek se pamti prvi i posljednji put. Sve između ostaje zapisano na papiru.

Maro je, od tog EP-a u Beogradu, sve do posljednjih Olimpijskih igara u Tokiju, s reprezentacijom Hrvatske osvojio apsolutno sve. Već je 2007. godine u dalekoj Australiji uzeo svjetsko zlato, a četiri godine kasnije u vitrinu je uletio i trofej europskih prvaka. Vaterpolski san se nastavio, Hrvatska je na krilima svoje zlatne generacije 2012 godine u Londonu osvojila zlato na Olimpijskim igrama, 2016. srebro, a posljednji veliki trofejt stigao je sa svjetske i europske smotre u Budimpešti, odnosno Barceloni. Sve to, uz neizostavnog Maru Jokovića.

Kako javljaju domaći mediji, Maro, koji se ljetos vratio tamo gdje je sve i krenulo, u VK Jug, odlučio je reći zbogom reprezentaciji, čime ulazimo u novu fazu tzv. “smjene generacija”.

“Što da velim, 15 je godina prošlo, a ukupno je to 16 godina zapravo. Samo je Bušlje duže od mene. Najljepše trenutke hrvatskog vaterpola sam doživio, odigrao, osvojili smo sve što se moglo. S Ratkom i s Ivicom i sada je jednostavno došlo do točke kada tijelo, pa čak i glava više ne može biti na toj razini igranja koja je potrebna za reprezentaciju. Posebno kao što je naša koja uvijek traži i još i više i samo vrh i medalje... Ne ide više. Osjetio sam da se materijal malo potrošio “ rekao je naš proslavljeni reprezentativac Sporskim novostima.

Isto tako, važno je naglasiti, ljubitelji vaterpola će ga gledati i dalje, ostaje igrati u VK Jug

“Ostajem igrati, u klubu sam, u Jugu, ali reprezentacija ima sljedeće godine čak dva velika natjecanja i rekao sam to i izborniku Tucku, bilo bi malo nekorektno s moje strane da idem u nešto ako znam, osjećam da ne mogu više dati sto posto. Sve ispod toga bi bilo “provlačenje”. Bolje ne tako”, otvorio se Maro Sportskim novostima.




Tagovi

vaterpoloMaro JokovićBarakude

Ostale Vijesti