REUTERS/Bernd Thissen
REUTERS/Bernd Thissen

Zvijezda Bayerna osuđena na šest mjeseci zatvora

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 13.10.21. | 18:09

Francuz je prekršio odredbu o zabrani prilaska

Lucas Hernandez, najskuplji igrač u povijesti Bayerna iz Munchena, uskoro će "iza rešetaka". 25-godišnjeg nogometaša, kojeg su Bavarci pretprošlog ljeta Atleticu platili rekordnih 80 milijuna eura, madridski je sud osudio na šest mjeseci zatvora zbog kršenja zabrane pristupa koja mu je propisana početkom 2017. zbog nasilja nad tadašnjom djevojkom, kasnije suprugom.

Francuski je reprezentativac uložio žalbu, ali mu je ista odbijena, a zbog dvije kaznene prijave otprije četiri godine, bio je osuđen 31 dan društveno-korisnog rada. Stoper njemačkog prvaka uhićen je u lipnju 2017. radi kršenja odredbe o zabrani pristupa, kad se sa suprugom vratio u Madrid nakon bračnog putovanja.

Hernandez se do 19. listopada mora pojaviti pred sudom u Madridu, a odonda će imati deset dana da se dobrovoljno prijavi na izdržavanje kazne.

Lucas, čiji mlađi brat Theo igra za Milan, ove je sezone skupio šest nastupa u Bundesligi i Ligi prvaka, a za Bayern u dvije godine u klubu prema Transfermarktu skupio ukupno 68 službenih nastupa. Nerijetko igra i za reprezentaciju, u kojoj je dosad nastupio 29 puta.

Vijest o njegovoj kazni stiže mjesec dana nakon što je u pritvoru završio igrač Manchester Cityja Benjamin Mendy, koji je optužen za silovanje i koji ondje ostaje do 15. studenog. Suđenje će mu početi 24. siječnja iduće godine.


Tagovi

Lucas HernandezBayern

Ostale Vijesti