Zaokret u priči o novom Realovom treneru – bivši suigrač otima poziciju Solariju

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 22.10.18. | 08:49

Aktualni trener Julen Lopetegui je suočen s neminovnim otkazom.

Trener Real Madrida, Julen Lopetegui, uskoro će dobiti otkaz. Kako prenose španjolski mediji to je samo stvar vremena, a neminovno je da će se dogoditi.

ODIGRAJ Real Madrid – Viktoria Plzen

Kako prenosi radio Cadena SER, Florentino Perez je potpuno izgubio povjerenje u baskijskog trenera nakon poraza od Alavesa ranije ovoga mjeseca, a novi domaći posrtaj protiv Levantea bio je 'točka na i'. Ipak, Perez je odlučio ostaviti ga još kratko vrijeme na klupi Los Blancosa kako momčad ne bi doživjela potpuni raspad pred novo kolo Lige prvaka i nedjeljni El Clasico protiv Barce na Camp Nou. Ali od sljedećeg tjedna, prenose Španjolci, Lopetegui je 'bivši'.

U javnosti na Pirenejima se već naveliko počelo nagađati o nasljednicima 52-godišnjeg trenera. Marca je prva objavila vijest u nedjelju da je prvi kandidat za njegovog nasljednika Santiago Solari, ali novosti po tom pitanju preokreću situaciju iz sata u sat.

Tako dnevni list AS prenosi da bi umjesto Solarija, na klupu trebao doći njegov dugogodišnji suigrač iz Kraljevskog kluba – Guti Hernandez. Nekadašnji španjolski reprezentativac i dijete kluba bio je jedan od glavnih kandidata ovoga ljeta za nasljednika Zinedinea Zidanea, ali nakon što se Perez odlučio za Lopeteguija, 41-godišnji Guti se odlučio na angažman u Bešiktašu kao pomoćni trener.

ODIGRAJ Barcelona - Real Madrid

Uprava Reala s Gutijem želi reprizirati scenarij kao sa francuskim stručnjakom s kojim su osvojili tri uzastopna naslova prvaka Europe. Trenutni asistent turskog velikana po prvi put bi sjeo na klupu neke seniorske momčadi, ali je u potpunosti upoznat s funkcioniranjem kluba. U dobrim je odnosima s velikim brojem igrača u aktualnom kadru, prenosi AS, a popularan je i među navijačima.

Razlog zašto Santiago Solari ne bi trebao preuzeti prvu momčad Kraljevskog kluba jest činjenica da njihovoj B momčadi – koju Argentinac vodi treću sezonu zaredom – ide jako dobro u Segundi. Trenutno se nalaze na trećem mjestu s dva boda zaostatka za vodećom Ponferradinom. Iz tog razloga, Perez želi ostaviti Solarija i dalje na klupi Castille.

Vijesti iz Španjolske izmjenjuju se kao na traci, ali čini se da je od sve najsigurnija stvar – otkaz Julena Lopeteguija.

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Julen LopeteguiFlorentino PerezJose Maria Guti

Ostale Vijesti