Borna Jaksic/PIXSELL
Borna Jaksic/PIXSELL

Za njim 'luduje' pola Europe, a on poručuje: „U Hajduku nisu htjeli riskirati sa mnom“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.05.24. | 11:35

Mladi Osijekov centarfor (18) zabio je Dinamu, Hajduku i dva pogotka Lokomotivi

Anton Matković više nije novo ime na hrvatskoj nogometnoj karti. U svojoj tek trećoj seniorskoj utakmici, protiv Dinama u Maksimiru krajem studenog, zabio je majstorski prvijenac, a manje od pet mjeseci kasnije zabio je i Hajduku u 2-1 pobjedi Osijeka na Poljudu. Sjajnu formu potvrdio je u prošlom kolu kada je dva puta poentirao u 3-1 pobjedi Bijelo-plavih na Pampasu protiv Lokomotive, izravnog konkurenta za četvrto mjesto koje vodi u Konferencijsku ligu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Matković je u 16 profesionalnih nastupa zabio već četiri gola, no, osim realizatorskog umijeća, ovaj 191 centimetara visoki napadač oduševio je skaute svjetskih klubova zbog svojeg talenta, a u medijima je već dobio nadimak 'novi Mandžukić' budući da je Matković, kao i ponajbolji napadač hrvatske svih vremena, rodom iz Slavonskog Borda.

Sreli smo se nedavno u Slavonskom Brodu, u hodniku kod svlačionica, i njegova je prva rečenica bila "A, ti si taj!" Odgovorio sam mu "Jesam", a on mi je poručio da sam nastavim vjerovati u Boga i raditi kako radim i sve će se isplatiti", rekao je Matković u razgovoru za Novu Tv.

Brzonogi Matković je u Osijek stigao kao kadet iz Marsonije, a u razgovoru je otkrio kako je tada pregovarao i sa splitskim Hajdukom.

"Bio sam ondje na probi prije dvije-tri godine i rekli su mi da bi me vjerojatno uzeli da sam iz Splita ili okolice poput Makarske, ali kako sam iz Slavonskog Broda, ne bi htjeli toliko riskirati", rekao je mladi Osijekov napadač.

Matkovićev status dodatno je podignuo Joško Gvardiol koji ga je javno nahvalio i istaknuo kao budućnost hrvatskog nogometa.

"Brat me probudio da mi pokaže tu snimku kako me Gvardiol hvali, on prati te stvari. Nisam mogao vjerovati, bio sam u šoku, bez riječi. A koji sat kasnije počeli su mi isto slati i mama, tata, ostali... Ma kad te takav igrač pohvali, izvrstan je osjećaj".

Za Matkovića se, osim zagrebačkog Dinama, prema pisanju stranih i domaćih medija interesiraju i skauti renomiranih europskih klubova, kao što su, recimo Macnhester City, Inter, Milan, Juventus, Everton i RB Salzburg.

"Lijep je osjećaj to čuti, ali i zaboravim brzo na to. Imam ljude koji se brinu o tome, to je njihov posao. A ambicija mi je svakako igrati u ‘ligama petice‘ i doći do A reprezentacije, ali sad mi je fokus samo na Osijek", rekao je Matković koji u iduća dva kola može pomrsiti planove Dinama i Rijeke u utrci za naslovom prvaka.

Prvi na redu je Dinamo i Maksimir u kojem je Matković zabio prvi seniorski gol, a, tko zna, možda i nastavi perspektivnu karijeru...



Tagovi

Anton MatkovićOsijek

Ostale Vijesti