Vjerujete li Lavezziju? Nisam u Kinu otišao samo radi para, odbio sam Chelsea, Inter i Manchester United

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 29.02.16. | 20:52

Argentinac je otkrio kakve je sve opcije imao ove zime i zašto je pojačao novog kineskog prvoligaša Hebei China Fortune.

Jedan od najčešće spominjanih imena u prethodna dva prijelazna roka bio je argentinski ofenzivac Ezequiel Lavezzi. Argentinac je prošlog ljeta ušao u posljednju godinu ugovor s PSG-om što ga je automatski kandidiralo za status jednog od najpoželjnijih pojačanja u Europi.

Lavezzi je dugo birao i na kraju izabrao – Hebei?! Kineski klub za koji većina nogometne planete nije ni čula do ove godine, ali klub koji je toliko moćan da mu je dao dvogodišnji ugovor vrijedan 13 milijuna eura po sezoni plus bonuse. I učinio ga jednim od pet najplaćenijih igrača na svijetu.

Argentinac je mnoge razočarao ovakvom odlukom s obzirom da ima 30 godina i da je mogao još nekoliko sezona igrati na vrhunskom nivou u Europi. Ipak, jasno je stavio do znanja da mu je financijski motiv važniji od sportskog.

Mogao sam potpisati za Inter, Chelsea ili Manchester United. Ali donio sam odluku da odem u Kinu. Ovo ve vrlo važan izbor u mojoj karijeri i siguran sam da me tamo čeka mnoštvo izazova. Sviđa mi se projekt kluba i ideje za njegov razvoj. Upravo taj projekt i financijska strana su me uvjerili da odaberem Hebei. Također, fasciniran sam kineskom kulturom tako da je za mene odlazak tamo zanimljiv izazov“, rekao je Lavezzi.

Mnogi će mu ipak teško povjerovati u priču o izazovu, projektima i kineskoj kulturi jer je imao 26 milijuna većih razloga da prihvati selidbu na Daleki istok. Lavezzi priznaje da je odlukom da ode u Kinu praktično stavio točku na reprezentativnu karijeru.

Da, vrlo je vjerojatno ta epizoda završena, ali dobro sam razmislio prije nego sam donio odluku i sada želim pružiti maksimum u novom klubu.“

(Foto: Action Images)


Tagovi

Ezequiel Lavezzi

Ostale Vijesti