REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

VIDEO Turci golčinama svladali Gruzijce koji imaju za čime žaliti

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 18.06.24. | 20:01

Sjajan ogled u kišnom Dotrmundu

Ponajbolju utakmicu dosadašnjeg Eura odigrali su Turska i Gruzija! Sjajan ogled u kišnom Dortmundu otišao je na stranu Turaka s 3-1, iako Gruzijci itekako imaju za čime žaliti.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pogocima 19-godišnjeg Arde Gülera, Muldura i Aktürkoğlua Turska je osigurala tri boda, i tako napravila veliki korak prema plasmanu u drugi krug natjecanja.

U 25. minuti Turci su oduševili Westfalen. Sjajan pogodak iz voleja postigao Mert Müldür nakon lijepe akcije u kojoj je u sredinu centrirao Kadioglu, a desni bek turske momčadi dočekao odbijanac i preciznim udarcem savladao gruzijskog vratara Mamardašvilija

Činilo se kako su Turcin akon toga uspostavili dominaciju, ali u 32. minuti Gruzija je izjednačila. Strijelac je bio Georges Mikautadze, nakon što je po desnoj strani Kočorašvili probio Yildiza i poslao prizemnu loptu koju je napadač pospremao u mrežu.

Smirila se situacija od 65. minute kada je Arda G ̧uler postigao velemajstorski pogodak. Realov wunderkind primio je loptu na 20-ak metara od gola i neobranjivo pogodio u sam gornji kut gruzijskih vrata, Mamardašvili je u ovoj situaciji bio potpuno nemoćan.

Gruzijci su u posljednjih desetak minuta tada zamjenama krenuli u još veću ofenzivu, a u sudačkoj nadoknadi Turci su uz dosta sreće sačuvali mrežu. U samoj završnici Aktürkoğlu je zabio na prazna vrata za konačnih 3-1.

Pogotke pogledajte OVDJE

TURSKA - GRUZIJA 3-1

Dortmund. Stadion: BVB Dortmund. Sudac: Facundo Tello (Argentina).

Strijelci: 1-0 Mert Muldur (25), 1-1 Georges Mikautadze (32), 2-1 Arda Guler (65), 3-1 Kerem Akturkoglu (90+7)

Žuti kartoni: Bardakci, Calhanoglu (Turska); Kvirkvelia (Gruzija)

Crveni kartoni: /.

TURSKA: Gunok – Muldur (od 85. Celik), Akaydin, Bardakci, Kadioglu - Calhanoglu, Ayhan(od 79. Demiral) – Güler (od 79. Yazici), Kokcu, Yildiz(od 85. Akturtoglu) - Yilmaz

GRUZIJA: Mamardašvili – Kverkvelia (od 85. Zivzivadze), Kashia, Dvali - Kakabadze, Čakvetadze(od 74. Lokošvili), Kočorašvili, Mekvabišvili, Citaišvili(od 74. Davitašvili- Mikautadze, Kvarachelia





Tagovi

Euro 2024

Ostale Vijesti