VIDEO: To je derbi! Ibišević asistirao petom, Aubameyang promašio penal pa spasio Borussiju, Mor dobio crveni

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.10.16. | 22:32

Derbi 7. kola Bundeslige je završio bez pobjednika.

Borussia Dortmund – Hertha 1:1. S ovim rezultatom najzadovoljniji su u Bayrnu koji su ostali s 2 boda prednosti u odnosu na Herthu, a 3 na Borussiju s time da imaju i utakmicu manje.

Tomas Tuchel je imao velikih problema s ozljedama, ali je svejedno Borussia večeras bila bolja momčad i ne bi bilo nezasluženo da su uzeli sva tri boda. No, Aubameyang je, iako je postigao jedini gol svoje momčadi, bio tragičar utakmice pa se Borussia morala zadovoljiti s bodom.

Gosti su bili u podređenom položaju većinu susreta, ali su uspjeli prvi doći do gola. Zabio ga je Valentic Stocker, ali je za njega najzaslužniji Vedad Ibišević koji je petom asistirao 27-godišnjem Švicarcu.

Bilo je to u 51. minuti utakmice, Borussia je uskoro imala veliku šansu za poravnanje, ali je Aubameyang umjesto mreže pogodio vratnicu. Isti igrač je u 77. promašio i najveću priliku na utakmici, odnosno jedanaesterac koji je dosuđen nakon što je jedan igrač Herthe rukom igrao u šesnaestercu.

Aubameyang se donekle iskupio u 80. minuti kada su on i Dembele pokazali svoju brzinu. Francuz se nevjerojatnom brzinom oslobodio svojeg čuvara na lijevoj strani i ubacio na drugu vratnicu gdje je najbrži bio Aubameyang i zabio za 1:1.

Do kraja utakmice nije bilo golova, ali će se pričati o crvenom kartonu kojeg je Mor dobio u 84. minuti nakon što je odgurnuo Langkampa. Nijemac je turskog mladića prije toga nekoliko sekundi vukao za leđa, a nakon što ga je Mor odgurnuo, Langkamp je teatralno pao. Sudac je nasjeo i pokazao Moru crveni karton.

Bundesliga, 7. kolo:

Borussia Dortmund – Hertha 1:1 (Aubaymeng 80'/Stocker 51')

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Vedad IbiševićEmre Mor

Ostale Vijesti