Nathan Ray Seebeck-USA TODAY Sports
Nathan Ray Seebeck-USA TODAY Sports

VIDEO SAD (ipak) misli ozbiljno: U Orlandu zaustavili Brazil

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 13.06.24. | 08:12

Domaćini Copa Americe i idućeg Svjetskog prvenstva djelomično su se 'iskupili' za 1-5 poraz od Kolumbije.

SAD i Brazil sinoć su u Orlandu odigrali generalku pred početak CONMEBOL-ove Copa Americe, prvenstva Južne Amerike koje se ove godine igra na sjevernoameričkom kontinentu (u SAD-u) sa šest najboljih reprezentacija CONCACAF-a.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dvoboj je završio rezultatom 1-1, a oba pogotka na utakmici pala su do 26. minute. U 17. Brazil je poveo na krilima barcelonsko-realovske osovine, Raphinha je upopslio Rodryga koji iz lijevom nogom matira Matta Turnera, najboljeg igrača utakmice s čak 11 obrana.

Devet minuta kasnije Christian Pulišić je sjajnim udarcem iz slobodnog udarca matirao slabo postavljenog Alissona i zabio za 1-1.

SAD je, treba reći, odigrao jako dobro prvo poluvrijeme. Mimo gola, Amerikanci su najbolju priliku kreirali na samom otvaranju kada je američki bek Antonee Robinson odapeo s 25 metara i pogodio gredu Alissonovog gola koja se, moguće, trese i u trenutku dok čitate ovaj tekst. SAD je nastavio s pritiskom, u prvih 12 minuta domaćini turnira imali su još dva dalekomenta pokušaja.

Ipak, stvari su brzo sjele na svoje mjesto. Brazil je preuzeo inicijativu, a nakon dva dobra pokušaja Vinicusa Juniora Rodrygo je zabio na dodavanje Raphinhe.

Drugo poluvrijeme prošlo je u potpunoj dominaciji Brazila, Turner je briljirao, posebno obranama Rodrygu i Endrikcu, no jednu odgormnu šansu imao je i SAD. Pulišić je izbio sam ispred Alissona, no vratar Liverpoola 'iskupio' se za loše postavljanje kod gola Amerikanaca.

Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE.

Brazil prvenstvo otvara 24. lipnja protiv Kostarike, a igra još s Paragvajom i u posljednjem kolu Kolumbijom. SAD igra prvu utakmicu protiv Bolivije (23. lipnja), slijede mu susreti s Panamom i Urugvajem u posljednjem kolu.

Napomenimo i kako je Ekvador s 3-1 sinoć svladao Boliviju golovima Ennera Valencije, Johna Yeboaha i Jordyja Caiceda, a jedini pogodak za Boliviju zabio je Miguelito u 88.

Ekvador igra u skupini s Meksikom, Venezuelom i Jamajkom.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

američka nogometna reprezentacijaBrazilska nogometna reprezentacijaCopa America

Ostale Vijesti