VIDEO: Ovo su glavne zvijezde zimskog prijelaznog roka

Vrijeme Čitanja: 6min | sub. 02.01.16. | 13:44

Kojih deset igrača bi moglo obilježiti zimski prijelazni rok?

Početak Nove godine u nogometu je u znaku zimskog prijelaznog roka, koji traje oko mjesec dana. Ruku na srce, nikada siječanjski prijelazni rok nije zanimljiv kao ljetni. Dvostruko je kraći, troši se daleko manje novca i uglavnom služi za popunjavanje rupa nastalih u prvom dijelu sezone. Ali baš zato što je kraći, znači da nema toliko vremena za klubove da se cjenkaju i dvoume. Pregovori su dosta konkretniji, a informacije brže dolaze u javnost.

Kao i obično, najzanimljivije će biti na Otoku, ali uzbuđenja do prvog veljače neće nedostajati niti u najjačim ligama svijeta. Kojih deset igrača bi moglo obilježiti zimski prijelazni rok?

JAMIE VARDY (LEICESTER)

Mnogi se pitaju hoće li Leicester i Vardy izdržati do kraja? To bi svi voljeli, ali Vardy je toliko iskočio od svih ostalih da će ga biti vrlo teško zadržati pred mnoštvom zainteresiranih prosaca. Leicester je 'sitna riba' i teško će moći odbiti neku ponudu koja se ne odbija. A gdje bi mogla preseliti zvijezda 'Lisica'? Kao logičan izbor se nameću Manchester United i Chelsea, koji igraju sezonu ispod očekivanja. Vardyjeva brzina, agresija i završnica bi mogli biti pravi lijek za 'Crvene vragove' i Louisa van Gaala, bez obzira ode li Nizozemac ili ostane. United priželjkuje klasičnu devetku, a i Chelseaju nasušno treba pomoć. A kao jedna od opcija se spominje da ManU uzme Harryja Kanea, a Tottenham bi potom kao zamjenu doveo Vardyja.

RIYAD MAHREZ (LEICESTER)

Još jedna Leicesterova senzacija je zaludjela bogate i velike klubove. Mahrez je čovjek poteza i njegovi su golovi i asistencije ostavili sve bez daha. Ranieri tvrdi kako ga neće prodati, ali opet je slična situacija kao i s Vardyjem te ostaje za vidjeti koliko će Leicester moći odolijevati ponudama i riskirati da izgubi ogroman novac na igraču koji je tek odigrao jednu veliku polusezonu i koji možda više nikada neće ovoliko vrijediti. I opet su Manchester United i Chelsea klubovi koji se najčešće spominju, kao i Arsenal.

ALEX TEIXEIRA (ŠAHTAR)

Momak koji je eksplodirao ove sezone u Šahtaru je posljednji pravi dragulj iz brazilske plejade koji je ostao u Donjecku. Još ljetos je bio na meti velikih europskih klubova, ali su ga Ukrajinci uspjeli zadržati. Uostalom, i sam Teixeira je priznao kako je klubu izašao ususret jer su otišli Luiz Adriano i Douglas Costa, ali i da ima obećanje gazde Akhmetova kako je on sljedeći na listi za odlazak. Poslije polu sezone u kojoj je zabio 22 pogotka u 15 utakmica, jasno je da ga više ništa ne može zadržati u Donjecku. Već se mjesecima nagađa kako Chelsea ima pravo prvokupa zbog dobrih odnosa Abramoviča i Akhmetova, a 'Bluesi' će morati platiti 40 milijuna eura ako žele dovesti brazilskog asa.

EZEQUIEL LAVEZZI (PSG)

Ovo je već treći prijelazni rok u kojem se Ezequiel Lavezzi najavljuje kao jedna od zvijezda. U prethodna dva se odlučio na ostanak u PSG-u, ali ove zime konačno napušta Park prinčeva. Ugovor mu istječe na kraju sezone, a PSG ne želi nastavak suradnje. Mnogi klubovi žele Argentinca, ali će i on morati smanjiti financijske zahtjeve, budući da mu nitko neće ponuditi iste uvjete i plaću kakvu je imao u Parizu. Jedno vrijeme se nagađalo kako ga želi Barcelona, ali čini se da je najbliži selidbi u Inter jer Mancini inzistira na njegovom transferu.

SAIDO BERAHINO (WBA)

Saido Berahino je prošlog ljeta bio jednom nogom u Tottenhamu, ali se 'Spursi' nisu uspjeli dogovoriti s West Bromwich Albionom. Berahino je poludio kada je shvatio da od transfera neće biti ništa i najavio je da više nikada neće obući dres WBA. Na kraju se tvrdoglavost nikome nije isplatila. Berahino više nije niti sjena igrača iz prošle sezone. Tottenham vjerojatno žali što ljetos nije bio konkretniji, a WBA sigurno žali jer od igrača nije imao nikakve koristi u prvom dijelu sezone. Zato je najvjerojatnije da će sve tri strane malo 'ohladiti' glave i da će transfer u Tottenham biti riješen ove zime za 20-ak milijuna eura, a Berahino će doći kao neophodna podrška usamljenom Harryju Kaneu.

JOHN STONES (EVERTON)

Jedna od najvećih ovoljetnih transfer saga će gotovo sigurno dobiti i svoj zimski nastavak, a možda i konačni epilog. Everton se othrvao svim napadima Chelseaja prošlog ljeta, pa i ponudama koje su išle čak i do 50 milijuna eura. Vrijedi li ili ne vrijedi Stones tog novca, to je neka druga priča. Ali za onu katastrofu od Chelseajeve obrambene linije bi svakako bio pravo osvježenje. U posljednje se vrijeme sve češće piše i da je Manchester United zainteresiran za njega, tako da je ovo još jedna priča u kojoj bi mogli vidjeti okršaj 'Bluesa' i 'Crvenih vragova', pod uvjetom da Everton popusti.

SIMONE ZAZA (JUVENTUS)

Nakon samo šest mjeseci, Simone Zaza je spreman napustiti Juventus. Ne svojom pogreškom ili zato jer nije dobro igrao već jednostavno jer je takvo stanje u Torinu. Morata, Mandžukić i Dybala su u prednosti, a niti Juventusu nije baš neki potez da kao četvrtu špicu drži igrača koji vrijedi 20-ak milijuna eura. Prosaca za njega ne nedostaje. U ovih šest mjeseci je pokazao koliko je dobar napadač koristeći svaku od rijetkih prilika koju bi mu ukazao Allegri. Najviše zainteresiranih klubova dolazi s Otoka, a West Ham i Watford djeluju kao najozbiljniji kandidati, a svoju šansu vide i Norwich i Crystal Palace. Juventus traži oko 25 milijuna eura, a spreman je iskoristiti Zazu i u trampi s Monacom za Moutinha.

MICHY BATSHUAYI (MARSEILLE)

Belgijanac iz Marseillea je još jedan od igrača koji su ljetos bili bliži transferu nego ostanku, ali su na kraju ostali. U Batshuayievom slučaju se to pokazalo kao pun pogodak s obzirom da je ove sezone pokazao zašto je prije godinu i pol dana došao kao veliko pojačanje. Praktički je jedina svijetla točka velikana s Velodromea. S obzirom da je Marseille u nekoj vrsti tranzitnog razdoblja, prodaja najboljeg napadača je jedan od ključnih poteza koje će klub povući kako bi malo rekonstruirao svlačionicu. Iz razloga što im Belgijanac može donijeti ogroman novac jer se špekulira s iznosom od oko 30 milijuna eura. Premierligaški klubovi pažljivo prate što se događa. Newcastle, Crystal Palace i Tottenham, ako ne dovede Berahina su najozbiljniji kandidati.

EVER BANEGA (SEVILLA)

Argentinski veznjak je jedan od najatraktivnijih igrača oko kojeg će se u siječnju lomiti koplja. Prije svega jer nije skup ili čak neće ništa koštati. Idućeg mu ljeta istječe ugovor sa Sevillom i to je alarm za klubove u Italiji koji vole takve situacije. Juventus je pokazao najveći interes i pregovori su već počeli. Ali u posljednje je vrijeme za Banegu zagrizao i Milan. 'Rossoneri' bi ga odmah mogli dovesti, a Juventus bi pričekao ljeto jer Argentinac nema pravo igranja u Ligi prvaka.

NOLITO (CELTA)

Još prošlog ljeta je Nolito u završnici prijelaznog roka bio nadomak transfera, ali ga je Celta odlučila zadržati jer nije na vrijeme pronašla zamjenu za njega. I pokazalo se punim pogotkom jer je Celta ove jeseni bilježila još bolje rezultate, a Nolito je blistao. Otkako je ostala bez Pedra, Barcelona je označila Nolita kao zamjenu i želi ispraviti pogrešku prema svom djetetu. Međutim, uprava kluba i trener Enrique se razmimoilaze u nekim stavovima jer čelnici sada žele Denisa Suareza, dok je Luis jasan da želi Nolita. I nije samo Barcelona zainteresirana. Arsenal već mjesecima radi strategiju za Nolitov transfer i spreman je iskoristiti Joela Campbella.

(Foto: Action Images)

Piše: Aleksandar Gligorić/Mozzartsport


Tagovi

mercatoZimski prijelazni rokNolitoEver BanegaMichy BatshuayiSimone ZazaJohn StonesSaido BerahinoEzequiel LavezziAlex TeixeiraRiyad MahrezJamie Vardy

Ostale Vijesti