Screenshot
Screenshot

VIDEO Obala Bjelokosti izgubila 0-4, Drogba 'poludio', Nigerija autogolom izborila drugi krug

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 22.01.24. | 20:44

Domaćina Afričkog kupa nacija još samo teorija drži u igri.

Nogometne reprezentacije Ekvatorske Gvineje i Nigerije izborile su plasman u osminu finala afričkog Kupa nacija koje se održava u Obali Bjelokosti, dok će domaćin još morati pričekti na rasplet u ostalim skupinama.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ekvatorska Gvineja je u susretu posljednjeg, trećeg kola A skupine u Abidjanu deklasirala domaćina sa 4-0.

Dva gola je zabio Emilio Nsue (42, 75), a strijelci su bili i Pablo Ganet (73) i Jannick Buyla (88). Nsue, koji igra za španjolskog trećeligaša Intercity, zabio je već šest golova na prvenstvu. Cijeli nastup domaćina turnira prilično je zasmetao apsolutnu legendu domaćeg nogometa, Didiera Drogbu.

Sažetak utakmice i reakciju Drogbe možete pogledati OVDJE (SportKlub).

Dalje ide i Nigerija koja je sa minimalnih 1-0 porazila Gvineju-Bissao. Gol odluke zabio je Opa Sangante pogodivši u 37. minuti vlastitu mrežu. Gol možete pogledati OVDJE (SportKlub)

Ekvatorska Gvineja je osvojila prvo mjesto u skupini sa sedam bodova, koliko ima i Nigerija na drugom mjestu. Treća je Obala Bjelokosti s tri boda, dok je Gvineja-Bissau na nuli.

Plasman u osminu finala izborit će po dvije najbolje ekipe iz svake od šest skupina, te četiri najbolje trećeplasirane ekipe, pa Obala Bjelokosti još uvijek ima izgleda za prolaz, no morat će čekati rasplet u ostalim skupinama.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Afrički kup nacijanigerijska nogometna reprezentacijaObala BjelokostiEkvatorijalna GvinejaGvineja Bisau

Ostale Vijesti