REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS/Thilo Schmuelgen

VIDEO 'Neverlusen' u punom smislu tog nadimka: Stanišić potvrdio prolazak europskog rekordera u finale!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 09.05.24. | 22:43

Finale s dva hrvatska reprezentativca na rasporedu je 22. svibnja u Dublinu.

U finalu Europske lige igrat će Atalanta i Bayer Leverkusen. Atalanta je s 3-0 pobijedila Marseille u Bergamu i ostvarila povijesni uspjeh, a Bayer Leverkusen je i 49. utakmicu u nizu ostao bez poraza čime je ostavio Benficu na drugom mjestu europskih rekordera.

Apotekari su bili na pragu prvog poraza, gubio je Bayer 0-2 od Rome golovima Paredesa iz jedanaesteraca, no 'Neverlusen' je uspio zabiti u samoj završnici autogolom Mancinija. Činilo se da će Bayer proći dalje, ali da će stati nevjerojatni niz bez poraza. No, u 98. minuti utakmice, ukazao se Josip Stanišić koji je ušao osam minuta ranije i tako potvrdio Bayerov prolaz, ali i donio svojoj momčadi zasluženi remi. Treba napomenuti da je Bayer dominirao utakmicom, imao je 32 udarca na gol, od čega 13 u okvir. No, sjajni Mile Svilar imao je 11 obrana, poneke zaista fantastične, i zamalo je koštao Bayer europskog rekorda.

Cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Talijanima će ovo biti prvo finale u povijesti. Bayer je već osvojio ovo natjecanje, odnosno Kup UEFA 1988. protiv Espanyola, a pamte i finale Lige prvaka 2002. koje su nesretno izgubili od Real Madrida

U finalu ćemo tako gledati sudar dva hrvatska reprezentativca. Josip Stanišić odigrao je devet minuta sudačke nadoknade za Bayer i zabio izjednačujući gol, a Mario Pašalić je u 3-0 pobjedi svoje momčadi odigrao posljednjih pola sata.

Mnogo teže od očekivanog je novi njemački prvak Bayer izborio finale. Imao je klub iz Leverkusena 2-0 iz prvog susreta u Rimu, ali je Roma do 82. minute uzvrata vodila s istovjetnih 2-0. Oba pogotka postigao je Argentinac Paredes i to oba iz jedanaesteraca, u 43. i 66. minuti.

Bio je to susret s brojnim prilikama na obje strane, ali veći broj šansi imao je domaćin koje je redom zaustavljao odlični vratar Rimljana Svilar. Na kraju je Roma ipak pokleknula i to u 82. minuti kada je na nespretan način sve zaključeno autogolom Mancinija. Još je jednom milimetrima blizu prvog poraza u sezoni bio Bayer, ali ga je ponovno izbjegao i to zaslugama hrvatskog reprezentativca Josipa Stanišića koji je u 97. minuti predriblao jednog suparničkog igrača i pogodio suprotni kut za konačnih 2-2. Stanišić je u igru ušao u 90. minuti, a na isti je način poraza spasio svoju momčad protiv Borussije (D), kada je također zabio debelo u sudačkoj nadoknadi.

Bila je ovo tako 49. utakmica u nizu ove sezone u kojoj Bayer nije izgubio.

Golove s utakmice Bayer - Roma 2-2 možete pogledati OVDJE (ArfenaSport)


Atalanta je u Bergamu pobijedila Marseille 3-0 nakon što je prvi ogled na marsejskom Velodromeu završio 1-1. Atalanta je bila puno bolja tijekom prvog poluvremena, a sve je okrunila golom Lookmana u 30. minuti, koji je precizno naciljao s vrha šesnaesterca.

Na početku drugog dijela, u 52. minuti, Lookman je asistirao, a Ruggeri zabio za 2-0. Bila je to prednost koja je do kraja ostala nedohvatljiva za francusku momčad, a u samom finišu još je Toure zabio za konačnih 3-0 Atalante koja se po prvi puta u svojoj povijesti plasirale u finale nekog velikog europskog natjecanja.

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić za Atalantu je zaigrao od 61. minute.

Finalna utakmica igra se u Dublinu 22. svibnja, a prošle sezone u finalu je Sevilla bila bolja od Rome te je po sedmi, rekordni put, klub iz Andaluzije osvojio ovo natjecanje.

Golove s utakmice Atalanta - Marseille 3-0 možete pogledati OVDJE (ArfenaSport)




Tagovi

Europska ligaBayer LeverkusenAtalantaRomaMarseille

Ostale Vijesti