VIDEO: Barca protiv PSG-a dobila novog Puyola

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 11.12.14. | 18:27

Proglašen je igračem susreta protiv Parižana, a prvi faul napravio je nakon 12 utakmica.

Barcelona je sinoć svladala aktualnog prvaka Francuske PSG i tako preuzela vodeće mjesto preko kojeg će na nešto lakšeg protivnika u nokaut fazi Lige prvaka.

Iako je napadački trident Neymar-Messi-Suarez fantastično reagirao u trenucima kada je to bilo najpotrebnije, mnogi se slažu u jednome – igrač utakmice bio je Marc Bartra.

Ovaj 23-godišnji branič katalonskog diva i španjolske nogometne reprezentacije (4 nastupa) oduševio je jučerašnjom izvedbom, a u tome je osobito glasan Mundo Deportivo, koji se složio s procjenom Bleacher Reporta.

Ove je sezone Bartra nastupio u 11 utakmica u dresu Barcelone (5 Lige prvaka, 5 Primere, 1 španjolskog Kupa), a upravo je u Kup susretu protiv Huesce napravio prvi prekršaj nakon 729 kompetitivnih minuta.

Luis Enrique ga sve češće gura u svoju posljednju liniju, a bez problema ga koristi i na poziciji desnog beka, kao što je to mladi Katalonac u nekoliko navrata odrađivao i sinoć.

Na impresivan je način osvojio simpatije Katalonaca kada je poput bivšeg kapetana Puyola u tri navrata uklizao i spriječio udarce napadača PSG-a.

Poznato je kako Camp Nou voli domaće klince, a iako svi navode 30-godišnjeg Javiera Mascherana kao glavnog vođu katalonske obrane, vrlo je vjerojatno kako bi mladi Bartra u godinama koje su pred njim mogao zapovijedati posljednjih redom Barce, baš kao što je to činio Puyol.

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

(Foto: Twitter, Sreenshot: bleacherreport.com)


Tagovi

PrimeraLiga prvakaPSGMarc BartraBarcelona

Ostale Vijesti