REUTERS/Florion Goga
REUTERS/Florion Goga

VIDEO Albanija slavila u generalki, zaigrala dva igrača Dinama

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 07.06.24. | 20:35

Albanci su pripreme za Euro zaključili s dvije pobjede.

Reprezentacija Albanije danas je odradila generalku pred početak Eura i susret protiv Italije. Podsjetimo, Albanija i Hrvatska susrest će se u drugom kolu skupine B, 19. lipnja u Hamburgu. Albanci su u mađarskom Stombathelyju pobijedili Azerbajdžan 3-1 golovima Nedima Bajramija u 11. minuti, Reya Manaja u 81. i Qazima Lacija u 87. Azeri su počasni gol zabili u sudačkoj nadoknadi.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon 3-0 pobjede nad Lihtenštajnom, Albanci su slavili i u drugoj pripremnoj utakmici pred Euro.

Sylvinho je na teren poslao momčad u 4-3-3 formaciji. Brazilac je na vratima prednost dao Thomasu Strahoski, ispred Berishe. Hysay i Mitaj igrali su bekove, Ajeti i Djimsiti stopere. U vezi su krenuli nositelj igre Asllani i Bajrami, a šesticu je igrao Ramadani. Asani i Seferi napadali su s krila, a u vrhu napada krenuo je napadač Fulhama Armando Broja.

Albania je povela već u 11. minuti, Ylber Ramadani presjekao je loptu dodao do Nedima Bajramija koji pogađa za vodstvo Dvoglavih orlova dalekometnim udarcem. Time je veznjak Sassuola poslao poruku Daliću i našem stručnem stožeru da će Hrvatska morati paziti na njegov udarac.

Gol možete pogledati OVDJE.

Albanija je na odmor otišla sa zasluženom prednosti, a početkom nastavka Brazilac u igru uvodi četiri igrača. Manaja, Alijija, Mihaja i Arbera Hoxhu. Kazahstan je u drugom dijelu bio bolji nego u prvom, no sve je bilo riješeno u 81. kada je bivši napadač Intera, Barcelone i Spezije Rey Manaj nakon vrlo lijepe tranzicije i akcije u kojoj je sudjelovao i Dinamov Hoxha.

Gol možete pogledati OVDJE.

U 87. minuti Bajrami se, nakon strijelaca, upisao i asistente dodavši Laciju za 3-0 vodstvo Albanije, a počasni gol za Azerbajdžan zabio je Gurbanli u sudačkoj nadoknadi. Strijelac za Azere u igru je ušao u 77. minuti umjesto Dinamovog Mahira Emrelija.

Albanija prvenstvo otvara 15. lipnja u Dortmundu protiv Italije. Četiri dana kasnije igra protiv Hrvatske u Hamburgu, a sa Španjolcima igraju u Düsseldorfu. (G)




Tagovi

Albanska nogometna reprezentacijaazerbajdžanska nogometna reprezentacijaEUROEuro 2024Nedim Bajrami

Ostale Vijesti