Pixsell
Pixsell

Varaždin je imao 2-0, pregršt šansi, a onda se ukazao Arber Hoxha!

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 28.07.23. | 21:56

Drugo kolo otvoreno je sjajnom utakmicom između Varaždina i Slaven Belupa u kojoj smo vidjeli četiri pogotka.

Sjeverno-hrvatski derbi opravdao je svoja očekivanja. U prvom dijelu Varaždin je iskoristio obje prilike i na odmor otišao s prednosti od 2-0. Domaćini su nastavku napadali, stvorili pregršt šansi protiv gostujućeg sastava koji je izgledao kao 'razbijena vojska'. No, u posljednjih 10 minuta Slaven Belupo vratio se iz ponora. A osoba koja ih je iz njega izvukla je Arber Hoxha. Kosovski napadač prvo je sjajno pogodio za 1-2, a onda i izborio jedanaesterac kojeg je realizirao Benedik Mioč za konačnih 2-2 i po bod sa svake strane.

Oba kluba na teren su izašla u novim garniturama dresova, Varaždin u 'retro' bijelo-plavo-bijeloj kombinaciji, a Slaven Belupo u fluorescentno žutoj. Što se udarnih sastava tiče, iz najavljene postave Varaždina ispao je Igor Postonjski koji se ozlijedio neposredno prije početka utakmice, a Ricardo Moniz napravio je dosta izmjena u odnosu na prvo kolo prvenstva protiv Osijeka, između ostalog, formaciju 3-4-3 promijenio je u 4-3-3.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+

No, nizozemskom treneru ta 'rošada' nije pomogla. Farmaceuti su, kao i u prvom kolu u Opus Areni, primili gol na samom otvaranju utakmice. Dimitar Mitrovski perfektno je lijevom nogom izveo slobodni udarac s nekakvih 25 metara i pogodio 'kut' kojeg je trebao čuvati Antun Marković.

Varaždin je bio taj koji je kontrolirao utakmicu, držao loptu u svojim nogama, no Farmaceuti nisu bili bezopasni, dapače, posebno opasan bio je Arber Hoxha koji je prvo pucao glavom, a u 24. minuti našao se u matnoj situaciji, no lopta je prvo pogodila Pëllumbija, a onda je Oliver Zelenika u padu skinuo opasnu šansu Farmaceuta.

Gosti nisu iskoristili svoju priliku, ali domaćini jesu. U 28. minuti Michele Šego dodao je do Frana Brodića koji je krenuo u polukontru, trčao je i trčao, a Farmaceuti mu nisu izlazili u blok. Rezultat te akcije je lijepi pogodak Brodića udarcem s 20-ak metara od nemoćnog Markovića.

U posljednjih 15-ak minuta prvog dijela nije bilo većih uzbuđenja, Varaždin je suvereno kontrolirao dvoboj, a Farmaceuti su pokušavali iz kontri i polukontri. No, svi udarci, izuzev onog Hoxhe u 24., bili su jalovi i bezopasni za Zeleniku. Domaćini su na odmor otišli sa sigurnom prednosti od 2-0.

Varaždinci su mogli riješiti pitanje pobjednika u prvih 10-ak minuta nastavka, no udarac Šege prohujao je kraj lijeve vratnice, a onda je Marković s dvije bravurozne intervencije prvo obranio udarac Šege s distance, a onda i Brodića s nekakvih 10-ak metara. Za razliku od prvog dijela, kada su Farmaceuti još i znali stići do kaznenog prostora Varaždina, gosti su u nastavku utakmice bili potpuno bezopasni. U redovima domaćina posebno raspoložen bio je Šego koji je prijetio udarcima s desne strane, iz slobodnjaka, glavom...

Slaven je djelovao kao da se predao, što je utakmica više odmicala to su Varaždinci stvarali više šansi. Naprosto je nevjerojatno kako u 78. minuti danas odlični Brodić nije uspio realizirati lijepu akciju Varaždinaca...

U tim trenucima činilo se kao da se čeka treći gol Varaždina, a onda, od nikud, najopasniji Farmaceut uzeo je stvar u svoje noge. Arber Hoxha primio je loptu na lijevoj strani, 'slomio' Kolarića i s ruba kaznenog prostora poslao loptu u kut Zelenikinog gola. Slave Belupo se vratio u život!

Kažu da je 2-0 najgori rezultat u nogometu, kažu da ako ne zabiješ, primiš. Obje nogometne floskuletine odbile su se Varaždinu o glavu. Hoxha je ponovno 'slomio' Kolarića koji ruši ruši kosovskog napadača. Benedik Mioč stavio je loptu na kreč, poslao Zeleniku u jednu stranu, a loptu - po sredini! Slaven se u razmaku od pet minuta u potpunosti vratio iz ponora.

Sada je Varaždin izgledao kao 'razbijena vojska'. Farmaceuti su bacili sve karte u napad, prijetili su Ante Crnac, onda i sveprisutni Hohxa, ali golova više nije bilo. Sjajan derbi sjeverne Hrvatske završio je s bodom na svakoj strani.

Varaždin - Slaven Belupo 2-2

Stadion: Gradski stadion Varaždin, Gledatelja: 1007

Strijelci: 1-0 Mitrovski (5.), 2-0 Brodić (28., Šego), 2-1 Hoxha (81.), 2-2 Mioč (86.-11m)

Glavni sudac: Ante Čulina (Zagreb), pomoćnici: Luka Pušić, Dario Kolarević (Zagreb); VAR: Ivan Bebek (Rijeka), AVAR: Ivan Vučković (Zagreb)

Žuti kartoni: Belcar 27. (Varaždin)

Varaždin (4-2-3-1): Zelenika - Kolarić, Jelenić, Pellumbi, Boršić - Pilj (od 72. Lusavec), Belcar (od 89. Pajić) - Mitrovski (od 72. Banovec), Brodić, Šego (od 89. Vuk) - Vukušić (od 69. Domjanić)

Slaven Belupo (4-3-3): Marković - Bosec, Račić (od 80. Boras), Međimorec, Martinaga - Mađarić (od 56. Hlevnjak), Marina, Mioč - Crncac, Ortiz (od 87. Manaj), Hoxha



Tagovi

NK VaraždinVaraždinSlaven BelupoHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti