UVRIJEĐENA PRIMADONA: Wilmots se obrušio na zvijezdu Chelseaja i optužio je za svoj neuspjeh!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.11.16. | 15:49

Bivši belgijski izbornik Marc Wilmots obrušio se na svoje (bivše) igrače, pogotovo na reprezentativnu "jedinicu"!

Bivši belgijski izbornik Marc Wilmots se očito ne miri sa sudbinom koju je doživio po završetku belgijske kampanje na ovoljetnom Euru, koja je za reprezentaciju nabijenom takvim talentom ipak završila prerano.

Wilmots je okarakteriziran kao krivac za neuspjeh, te je ekspresno zamijenjen bivšim trenerom Wigana i Evertona, Španjolcem Robertom Martinezom. Međutim, Wilmots ima svoje krive za neuspjeh. U ponedjeljak je gostovao na L'Equipe TVu, gdje je izbacio poprilično kontroverzna razmišljanja.

Wilmots je optužio reprezentativnog vratara Thibauta Curtoisa da je preko svog oca distribuirao taktiku Belgije na SP flamanskim medijima. Na upit novinara misli li da je ta informacija točna, bivši belgijski izbornik je dodao „iskreno, nije me više ni briga. Nekoliko je 'krtica' bilo uključeno u priču; a ako je među njima Curtois koji je informacije 'dilao' preko vlastitog oca, to je  onda po mom sudu poprilično nezgodno.“

Da bi dodatno zapaprio svoj „okršaj“ sa reprezentativnom „jedinicom“, Wilmots se referirao i na neke od Curtoisovih izjava o taktici. Navodno vratar nije fan Conteove taktike s trojicom u zadnjoj liniji, kakvu je prakticirao i dok je vodio Italiju na istom Euru. Nakon što je Curtois spočitao Wilmotsu neke taktičke zamisli, njegov komentar Wilmotsu je navodno bio „želite li da igramo sa devet igrača u zadnjoj liniji kao što Talijani igraju?“.

S obzirom na formu Chelseaja, teško da će ovi pokušaji destabilizacije „uvrijeđene primadone“ Wilmotsa značajno uroditi plodom. Možda bi mu bilo bolje da se posveti traženju novog angažmana...

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Marc WilmotsThibaut CourtoisAntonio Contebelgijska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti