Uoči finala Davis Cupa: Evo koji veliki podvig dijele i Čilić i Del Potro!

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 24.11.16. | 10:19

Još jedna potvrda zašto nas u finalu Davisa čeka prava teniska poslastica!

Ususret Davis Cup finala između Hrvatske i Argentine koje je na rasporedu sutra u zagrebačkoj Areni, na vidjelo je izašao jedan zanimljivi detalj.

Dvije zvijezde finala, Marin Čilić i Juan Martin Del Potro imali su zapaženu godinu. Čilić je osvojio prvi Masters u karijeri, prvi ATP 500 te je stigao do rankinga karijere uz šesto mjesto na ATP ljestvici.

Argentinac Del Potro dobio je nagradu za povratnika godine nakon dvije godine stagnacije, a zablistao je i na Olimpijskim igrama gdje je osvojio srebro, a prije mjesec dana je u Stockholmu osvojio svoj prvi turnir nakon tri godine.

Zanimljivi detalj koji smo spomenuli, u nizu uspjeha ove godine dijele Čilić i Del Potro, a radi se o tome da su obojica u 2016. pobijedili Novaka Đokovića!

Čilić je u četvrtfinalu Pariza prvi put u karijeri pobijedio Đokovića i tako prekinuo niz od 14 poraza, dok ga je Del Potro zaustavio na startu Olimpijskih igara i tako najavio povratak u vrh svjetskog tenisa. Također su oba tenisača u ovoj godini porazila Andyja Murraya; Čilić u finalu Cincinnatija, a Del Potro u dramatičnom polufinalu Davis Cupa.

Stoga je ovo samo još jedna potvrda da nas u finalnim ogledima Davis Cupa čekaju prave poslastice od teniskih mečeva, a sve detalje možete pratiti na našem portalu!

(Foto: Pixsell/HTS)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Marin ČilićJuan Martin Del PotroDavis Cuphrvatska davis cup reprezentacija

Ostale Vijesti