Eduard Vinatoru/PIXSELL
Eduard Vinatoru/PIXSELL

UEFA bi mogla ukinuti pobjedu Ukrajine protiv Hrvatske!? Iz HNS-a poručili: “Upoznati smo sa situacijom…”

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 23.06.23. | 19:30

Hoće li mladi Vatreni u drugo kolo ući s tri boda osvojena za zelenim stolom?

Sutrašnji ogled Hrvatske i Španjolske na Euru U21 trebao je biti sudar posljednje i vodeće momčadi skupine B, ali ako je vjerovati natpisima rumunjskih medija, postoji vjerojatnost da utakmica Hrvatske i Španjolske postane utakmica dvije vodeće momčadi skupine!

Pitate se kako je to moguće? Situacija je sljedeća: U pobjedi Ukrajine protiv Hrvatske (2-0) u provm kolu Eura je za momčad Ruslana Rotana branio Trubin, a igrao Sudakov. Njih dvoje su prije dva dana igrali za A reprezentaciju Ukrajine kvalifikacijsku utakmicu protiv Malte (1-0), a to je, pišu rumunjski mediji, prema Uefinom pravilniku zabranjeno! UEFA naime brani igračima igrati dvije utakmice u razmaku od 48 sati.

“Obratili smo se Uefi, koja nam je rekla da se o tome treba dogovoriti s klubovima. Obavijestili smo klubove (obojica igraju za Šahtar, nap. a.), razgovarali smo s našim liječnicima i samim igračima, analizirali smo sve i napravili kako mislimo da je najbolje. Momci zaslužuju igrati na ovom turniru. Ako su spremni tjelesno i mentalno, ako to žele, neka igraju. A jako su htjeli igrati. I Mudrik i Vanat htjeli su igrati, ali nisu bili dovoljno spremni”, rekao je ukrajinski izbornik Rotan pa dodao:

“Da, poslali smo relevantne dokumente klubovima i pitali Uefu za dopuštenje.”

Iako pravilnik postoji, valja vidjeti jesu li Ukrajinci pronašli ‘rupu u zakonu’. Baš kao što treba vidjeti hoće li se UEFA baš na njima ‘pokazivati mišiće’. Kazne mogu biti svakakve – od novčanih pa sve do gubljenja sva tri boda, odnosno ‘knjiženja’ utakmice kao 3-0 za Hrvatsku bez borbe…

“HNS je svjestan te situacije te ćemo vas obavijestiti o poduzetim radnjama te stavu Uefe prema tom predmetu”, kratko su poručili iz Saveza.

Što će se na kraju dogoditi, tek treba vidjeti, ali dojam je da bi se ovo moglo staviti ‘pod tepih’. Pogotovo jer je riječ o Ukrajincima. Da je pogrešku učinila Hrvatska, onda bi se priča možda rasplamsala, ovako… Čisto sumnjamo.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaHNSU21 Euro 2023Euro U21Hrvatska U21

Ostale Vijesti