Pixsell
Pixsell

U sjajnom ambijentu pune Drosine, Dinamo prikazao još jednu dominantnu partiju

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 29.07.23. | 22:51

Nakon četiri gola Astani, Plavi su Istri 1961 zabili tri.

Dinamo je na pulskoj Aldo Drosini upisao prvu prvenstvenu pobjedu svladavši Istru 1961 s 3-0. Plavi su time potvrdili da se nalaze u dobroj formi pred nastavak kvalifikacija za Ligu prvaka, ali i natjecanja u napetom HNL-u.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Plavi su od prve minute prikazali dominantan i strpljiv nogomet, a u pozitivnom svjetlu pokazala su se i tri Dinamova pojačanja. Međutim, najveći danak pobjedi dali su starosjedioci. Luka Ivanušec i Mahir Emreli međusobno su si asistirali za golove, a zabio je i Robert Ljubičić nakon minijature Martina Baturine.

Na utakmici je prisustvovalo 5.322 gledatelja, a prema informaciji koju je donio službeni spiker, to je bio rekord Aldo Drosine na jednoj utakmici HNL-a! Ti ‘rekorderi’ mogli su uživati u jednoj jako dobroj utakmici s puno tempa i dosta lijepih poteza. Na žalost većine stadiona, njihova momčad danas nije mogla parirati hrvatskom prvaku.

Mislav Karlogan za ovu je utakmicu desnog beka Morisa Valinčića postavio na desno krilo, kako bi dodatno ‘zaplokirao’ Dinamovu opasnu lijevu stranu, a Igor Bišćan pomalo je iznenadio s prvim sastavom u kojem su se našla tri ovosezonska pojačanja – Maxime Bernauer, Bohdan Mihajličenko i Takuro Kaneko. Sva trojica odigrali su svih 90 minuta.

Dinamo je od prve minute preuzeo kontrolu nad tijekom igre, a do vodstva je stigao već u šestoj minuti. I to nakon prekrasne akcije. Robert Ljubičić, danas desni veznjak, poslao je loptu na Mahira Emrelija koji lijepo odlaže za Luku Ivanušeca, a Dinamov reprezentativac jakim i superpreciznim udarcem pogađa sami gornji kut Majkićevog gola. VAR je dugo provjeravao je li se Emrelij nalazio u zaleđu. Pokazalo se da nije. Ivanušec je nastavio sa sjajnom formom i fantastičnim golovima.

Dinamo je nastavio kontrolirati tijek utakmice, Plavi su pokušavali pretežito preko lijeve strane, u jednom navratu dobro su izigrali obranu Istre, ali lopta nije stigla do Kaneka koji se nalazio u izglednoj situaciji.

Puljani su se ‘oslobodili’ tek oko 15. minute kada su uspjeli malo smiriti loptu i zabilježiti nekoliko uspješnih dodavanja u nizu. Domaćini su prvi pokušaj imali u 20. minuti jada je Frano Mlinar s velike udaljenosti pokušao ugroziti gol Dominika Livakovića. Pucao je malo preko gola.

Domaćini su dosta visoko napadali Dinamovu obranu, no tehnički odlično potkovani Dinamovi stoperi Josip Šutalo i Bernauer, ali i bekovi Ristovski i Mihajličenko, nisu imali problema s iznošenjem lopte. Dinamo je opet zaprijetio u 30., Emreli pucao je iskosa, ali Majkić je bio siguran.

Kao što je Dinamo najviše prijetio preko lijeve strane, tako su i Puljani opasno zaprijetili preko svoje lijeve strane u 40. minuti, no, udarac Ante Ercega s lijeve strane sigurno je obranio  Livaković. Istra 1961 je pred kraj prvog dijela igrala dosta dobro, sve je češće s loptom ulazila u posljednju trećinu terena, ali Dinamovci se nisu dali smesti. Na odmor su otišli sa zasluženom prednosti.

Domaćini su odmah u prvom napadu drugog dijela pokušali ‘zapapriti’ Modrina, ali je Šutalo otklonio opasnost. No, Dinamo je ponovno uspostavio dominaciju na terenu, Plavi su strpljivo gradili napade, prebacivali strane, a drugi pogodak donijela im je osovina iz prvog dijela, samo što je ovaj put Ivanušec uzeo loptu, potegnuo 15-ak metara s njom i poslao je do Emrelija koji ljevicom lijepo pogađa kut Majkićevog gola. Dinamo je stigao do zaslužene prednosti od 2-0.

Prvi je mijenjao Mislav Karlogan u igru je umjesto Hujbera ušap Chivanije Amatkarijo, kojem je to bio debi u zeleno-žutom dresu, a to je značilo da se Valinčić povukao na poziciju desnog beka. Trećem Dinamovom golu prethodio je pokušaj Douglasa glavom. Livaković je bio siguran. Nedugo nakon toga Dinamo je stigao do trećeg gola. Baturina se sjajnim driblingom oslobodio Douglasa poslao loptu na 10 metara, a tamo se našao Ljubičić i zabio za 3-0 vodstvo Plavih.

Bišćan je mijenjao tek nakon trećeg gola. Iz igre je izvadio Ivanušeca i Baturinu, kako bi ih odmorio za daljnje napore, a ubacio Antonija Marina i Darija Špikića.

Do kraja utakmice nismo vidjeli nova uzbuđenja. Oba trenera iskoristila su sve zamjene, a Dinamo je mirno priveo utakmicu kraju i upisao prva tri boda u sezoni.

Dinamo predstoji uzvrat kvalifikacija Lige prvaka kod Astane, a onda u HNL-u dočekuju Goricu. Istra 1961 u idućem kolu putuje u Rijeku

Istra 1961 – Dinamo 0-3

Stadion: Aldo Drosina, Pula; Gledatelja: 5322

Strijelci: 0-1 Ivanušec (6., Emreli), 0-2 Emreli (57., Ivanušec), 0-3 Ljubičić (69., Baturina)

Suci: Duje Strukan (Split), pomoćnici: Bojan Zobenica (Velika Gorica), Ivan Janić (Ilok). VAR: Zdenko Lovrić (Đakovo), AVAR: Kristijan Novosel (Valpovo)

Žuti kartoni: Vuk 59. (Istra 1961) /

Istra 1961 (4-3-3): Majkić – Hujber (od 65. Amatkarijo), Majstorović, Björkander (od 72. Čalušić), Douglas – Mlinar (od 82. Čuić), Petrusenko, Nebyla (od 86. Maurić) - Valinčić, Erceg, Vuk (od 87. Matheus)

Dinamo (4-2-3-1): Livaković - Ristovski (od 81. Moharrami), Bernauer, J. Šutalo, Mihajličenko - Ljubičić, Mišić (od 87. Sučić) - Kaneko, Baturina (od 71. Marin), Ivanušec (od 71. Špikić) - Emreli (od 87. Petković).



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoIstra 1961Hrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti