Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

U Sigetu bijesne: „Neke sudačke greške su toliko velike da se zapitamo jesu li uopće greške“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 11.10.22. | 11:33

Crne danas očekuje utakmica u Zagrebačkom kupu, za vikend u 1. NL, ali ipak im je nešto drugo trenutno puno važnije.

Nakon što su prošle sezone ispali iz HNL-a bez da su praktički 'ispalili metak', loša forma Crnih nastavila se i u 1. NL. Nakon devet prvenstvenih kola, skupili su svega šest bodova, što je najmanje od svih klubova u ligi. No, u klubu smatraju kako njihova loša forma nije isključivi uzrok što se nalaze na začelju prvenstva pa su tako na svojim službenim stranicama odlučili objaviti očitovanje koje prenosimo u cijelosti:

„Hrvatski dragovoljac, nakon analize posljednje utakmice, ponukan sudačkim greškama koje se događaju na njegovu štetu u skoro svakom kolu od početka prvenstva postavlja pitanje koji je smisao svakodnevne borbe sportskih djelatnika klubova, krvavog rada, novca i zdravlja zaposlenika, kad se tim odlukama onih koji bi trebali unaprijediti i zaštiti igru, sve navedeno omalovažava i marginalizira. Takve greške vidimo i na mnogim drugim terenima 1. NL, često u korist pojedinih favoriziranih klubova, Svaki tjedan čitamo po medijima o nezadovoljstvu klubova i gledamo očite greške koje su ponekad toliko velike da se zapitamo da li stvarno možemo govoriti o greškama ili iza toga stoji nešto drugo. Postavlja se pitanje u čiju korist se radi na takav način jer ti bi suci navodno trebali stasati i ući u onu elitnu skupinu. U korist hrvatskog nogometa svakako ne.

Postoji razlog zašto nas nema na mapi europskog i svjetskog suđenja već godinama i gledamo ga iz kolo u kolo a sve to je ruganje navijačima i ljudima koji vole i prate nogomet u Hrvatskoj.“

Spomenimo za kraj kako Crne danas očekuje utakmica protiv NK Dragonožeca u Zagrebačkom kupu, dok ovog vikenda idu 'u goste' u Dubravu gdje ih očekuje utakmica 10. kola 1.NL. (rv)



Tagovi

Hrvatski dragovoljacMarinko Perić

Ostale Vijesti