REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

U čudesnom ogledu na Anfieldu potvrđene su dvije stvari: Realova snaga i genijalnost Luke Modrića

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 21.02.23. | 22:26

Kod petog pogotka Reala, Modrić se u jednom trku s loptom u nogama otarasio dvojice Liverpoolovih igrača i svih kritičara koji ga prerano tjeraju u mirovinu.

„Gdje je nestao Liverpool“, pitali su se navijači i mediji ove sezone. Pitao se to i Jürgen Klopp koji je teško pronalazio objašnjenja za blijede ovosezonske partije svog sastava. Ozljede, umor, skromne partije pojačanja – njemački strateg je kao na tomboli izvlačio izgovore iz šešira pred naoštrenim novinarskim diktafonima. Nakon što je uoči okršaja s Realom u Ligi prvaka zagrabio rukom u taj isti šešir i shvatio da mu ponestaje izgovora, naredio je napad punom snagom. Kada je tu ideju prešutno prihvatio Carlo Ancelotti – dobili smo epski okršaj, napucan luđačkim tempom, hrpom pogodaka i na koncu 5:2 slavljem Reala.

Bila je to jedna od onih utakmica u kojima su pauze za wc bile kratkog vijeka, utakmica u kojoj smo svjedočili novoj potvrdi Realove snage i genijalnosti Luke Modrića.

Nakon što su u početnih 20 minuta čvrsto primili Real za ovratnik i držali ga u šahu, u nastavku je domaćin ipak ostao bez kisika u plućima što momčad kakva je Real ne prašta. Dojam je kako Liverpool u ovom sastavu još ne može igrati onako kako bi Klopp želio ili to mogu tek određeni dio utakmice. Ako ništa, Klopp barem ima na čemu graditi optimizam za nastavak sezone…

A Liverpool je na Anfieldu imao početak iz snova i to kakvim pogotkom. Mohamed Salah se sjurio u kazneni prostor, navukao je dvojicu igrača Reala pa onda uposlio natrčalog Darwina Nuneza koji efektno, petom, zabija za 1:0 već u četvrtoj minuti.

REUTERS/Phil NobleREUTERS/Phil Noble

Presing Redsa, onaj od kojeg strahuju protivnici, nismo vidjeli na djelu do ove utakmice, a sada su Kloppove trupe od starta natjeravala Madriđane po terenu. I već u 12. minuti je Salah imao priliku za povećanje vodstva. Čupavi Egipćanin je utrčao u 16-erac prošao nekolicinu igrača, pa onda neprecizno pucao. Prije toga je i Real zabilježio prvi pokušaj prema vratima Liverpoola.

Nisu Redsi posustajali pa je u 14. minuti odsjeo novi pogodak u mreži Kraljeva i to nakon amaterske pogreške Courtoisa. Prvo je Camavinga predao loptu Liverpoolu, a onda je 'jedinica' Reala dala štofa za slaganje memeova nakon što je predao loptu u noge Salahu koji zabija jedan od lakših pogodaka u karijeri.

Onda je i Real krenuo igrati. Nakon što su se stabilizirali i preuzeli inicijativu, gosti su poveli. Vinicius je utrčao u kazneni prostor pa majstorski pogodio suprotni kut za 2:1 u 21. minuti.

Nakon toga je bio na Liverpoolu red da zaprijeti. Salah je ponovno imao dobru priliku, a Carvajal i Militao su mu zajedničkim snagama izblokirali čisti pogodak.

Do kraja poluvremena Real se vratio u rezultatski egal na Anfieldu. Vratar Redsa Alisson, inače pun suosjećanja i empatije, nije želio da Courtoisa proždiru negativne emocije nakon kiksa, pa je odlučio podijeliti taj teret s njim. Dobio je jednu jednostavnu loptu za ispucavanje, ali je napucao Vinicisua od kojeg se lopta odbila u mrežu za 2:2 u 36. minuti.

Očito je kako se Liverpool sasvim ispuhao u prvom dijelu jer je u drugom iščeznuo s terena, a Real u potpunosti zagospodario terenom. Ubrzo se to i pretočilo u rezultatku prednost.

Večeras briljantni Luka Modrić fino je ubacio iz prekida na sredinu peterca odakle je usamljeni Militao glavom zakucao za preokret Madriđana u 47.minuti.

REUTERS/Phil NobleREUTERS/Phil Noble

Povećanje vodstva gostiju stiglo je u 55. minuti - Benzema je nakon duplog pasa s Rodrygom mlako pucao prema vratima Alissona, ali lopta se na putu do vratiju Liverpoola odbila od Gomeza i zakoprcala se u mreži za 4:2 u 55. minuti.

Kod petog pogotka Reala, Modrić se u jednom trku s loptom u nogama otarasio dvojice Liverpoolovih igrača i svih kritičara koji ga prerano tjeraju u mirovinu. Uzeo je hrvatski veznjak loptu na centru, riješio se Fabinha i Bajčetića pa produžio do Viniciusa koji daje za Benzemu, a Francuz lažnjakom baca Alissona na travnjak i pogađa u rašlje za 5:2.

Do kraja utakmice se rezultat više nije mijenjao, a najvažnija stvar je da je Ancelotti povukao Modrića na zasluženi odmor u 87. minuti kada ga je zamijenio Toni Kroos.



Tagovi

Liga prvakaReal MadridLiverpoolLuka Modrić

Ostale Vijesti