REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

Tko će biti nogometni vladar Madrida?

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 29.09.24. | 09:30

Utakmica Atletico – Real Madrid igra se na Metropolitanu u nedjelju od 21 sat uz izravni prijenos na Arena Sport 6

Porazi Real Madrida mogu se svesti na stih Plavog orkestra “...od rođendana pa do rođendana...” ili bi bilo bolje napisati “od Atletica pa do Atletica”. Ova glazbena usporedba sjajno opisuje formu Reala. Gotovo nevjerojatno zvuči kako su Kraljevi poraženi samo dva puta u službenim utakmicama posljednjih godinu dana, a oba poraza nanijeli su im igrači gradskog rivala Atletica.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bit će to susret druge i treće momčadi La Lige jer unatoč sjajnom nizu Reala bez poraza, upisali su dva iznenađujuća remija (Mallorca i Las Palmas) dok je Barcelona imala svih sedam pobjeda što ju je stavilo na prvo mjesto. Kraljevski klub je u prošloj utakmici imao 3-0 protiv Alavesa, mirno privodio utakmicu kraju i onda se dogodio šok. Alaves je zabio za 3-1 u 85. minuti, a zatim se potpuno vratio u utakmicu svega minutu kasnije kada je Garcia smanjio na samo jedan gol zaostatka, no Real je ipak uspio sačuvati pobjedu. Osim toga, branitelji naslova su sjajno krenuli i u Ligi prvaka uvjerljivom pobjedom nad Stuttgartom (3-1).

Atletico se također nalazi u vrlo dobroj poziciji. Igrači Diega Simeonea ne znaju za poraz od predzadnjeg kola prošle sezone kada je Osasuna slavila na Metropolitanu (1-4). U prošlom kolu Crveno-bijeli su svladali Celtu u gostima s minimalnih 1-0. Sva tri boda donio je Julian Alvarez golom u devedesetoj minuti utakmice. Bio je to drugi pogodak 24-godišnjeg napadača kojeg je Atletico doveo ovog ljeta za 75 milijuna eura iz Manchester Cityja.

Pogodak mladog pojačanja zasigurno će mu osigurati mjesto u prvih 11 za nadolazeći derbi budući da je prethodni susret započeo s klupe i ušao tek u 54. minuti. Alvarezu će u napadu društvo praviti legendarni Griezmann te bi upravo taj dvojac trebao predstavljati najveću prijetnju za Courtoisa na golu Reala te Militaa i Rüdigera koji će najvjerojatnije biti stoperski par gostiju.

Carlu Ancelottiju najveću glavobolju zadaje izostanak Kyliana Mbappéa, prvi topnik Reala i njihovo najvrjednije pojačanje (180 milijuna eura) ozlijedio je bedreni mišić lijeve noge te ga neće ga biti tri tjedna, a sreća u nesreći je što to otvara vrata početne jedanaestorice našem Luki Modriću koji bi trebao povesti Real u ovaj derbi. Osim Mbappéa Ancelotti ne može računati na Ceballosa, Diaza i Alabu. Upitan je bio i nastup Eduarda Camavinge, ali mladi je reprezentativac Francuske odradio trening s momčadi te će konkurirati za ovaj dvoboj.

U redovima domaćina nema većih izostanaka, osim već duže ozlijeđenih Azpilicuete i Barriosa.

Trener Simeone se na konferenciji za medije osvrnuo na mali razmak između dvije utakmice i vrijeme potrebno da se momčad odmori:

“Istina je da nam treba više vremena, od petka do nedjelje se malo toga može promijeniti.“

Upitan za pobjede nad Kraljevskim klubom prošle sezone izjavio je kako je Real Madrid izgubio vrlo važnog igrača odlaskom Kroosa.

Carlo Ancelotti osvrnuo se na niz aktualnih događanja u klubu od žutih kartona zbog prigovora s kojima Real muku muči pa do izostanaka.

„Bez Mbappéa se naša igra mijenja, ali ne značajno. Žao nam je što ga nemamo za ovu utakmicu, ali možemo ga nadoknaditi“, poručio je talijanski stručnjak. Uz to je dodao kako je ovaj derbi uvijek poseban te kako vjeruje da će se Atletico do kraja sezone boriti za prvaka La Lige.

Na kraju konferencije trener se osvrnuo i na jedno od najzanimljivih pitanja, ono oko dodjele Zlatne lopte.

”Mislim da Vinicius to zaslužuje, zbog onoga što je npravio prošle sezone u Ligi prvaka, svojim golovima odveo nas je do naslova. Mislim da će ju osvojiti, ali ako se to i ne dogodi - u redu je. Idemo dalje.”

Utakmica se igra na Metropolitanu u nedjelju od 21 sat uz izravni prijenos na Arena Sport 6. (D.F.G.)

Moguće postave

Atletico Madrid (5-3-2): Oblak - Llorente, Giemenez, Normand, Mandava, Lino - De Paul, Koke, Gallagher - Griezmann, Alvarez

Real Madrid (4-3-1-2): Courtois - Carvajal, Militao, Rüdiger, Mendy - Valverde, Tchouameni, Modrić - Bellingham - Vinicius, Rodrygo



Tagovi

Atletico MadridReal MadridLa LigaDiego SimeoneCarlo AncelottiLuka Modrić

Ostale Vijesti