Privatna obiteljska arhiva
Privatna obiteljska arhiva

Talenti Hajduka postali projekt škole Dinama!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.05.24. | 12:30

Noa Tadić tek je posljednji u cijelom nizu mladića iz Dalmacije koji su odabrali Dinamo a prije nekoliko tjedana svoje stipendijske ugovore potpisali su Bruno Putica i Vinko Knežević

Vijest kako je Dinamo uzeo novog vunderkinda iz bazena Hajduka, 14-godišnjeg Nou Tadića koji je umjesto Šahtara izabrao odlazak u Maksimir nije nikog začudila. Redovito skauti Dinama operiraju područjem južno od Svetog Roka i dovode u Zagreb talente koji bi, barem prema toj geografskoj lokaciji trebali biti bliže Hajduk. Uostalom, trenutno je u svlačionici Dinama nekoliko igrača iz Dalmacije.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Noa Tadić samo nastavlja taj put a koji su nedavno prošli još dvoje talenata koji su iz Neuma stigli u Dinamo. Za Brunu Puticu (rođ. 2006) kažu da je sličan Lovri Majeru. Počeo je u NK Neumu, igrao je za Hajduk pa potpisao stipendijski ugovor s Dinamom. Putica je još 2018. u pionirskom uzrastu bio član Hajduka u Pragu gdje je na Winter Cup turnir Hajduk osvojio prvo mjeto a Putica je bio najbolji igrač turnira.


Svojevremeno je u Putica u pionirskoj selekciji bio najbolji igrač na turniru “Mali zmaj” u Makarskoj a na kojem je, pet godina kasnije, isto toliko godina mlađi Vinko Knežević (2011.) u dresu Hajduka zabio Dinamu tri gola u finalu. Bilo je to dovoljno da se upali alarm s obje strane. Obitelj je imala ponudu Dinama i Hajduka, na koncu su odabrali Maksimir. I Knežević je, kao i Putica, bio član NK Neum.


Veliku, možda i presudnu ulogu u njihovu dolasku u Dinamo imao je Kristijan Žagar iz agencije Marima Sports Agency koji je preuzeo brigu o dvojcu iz Neuma te iskoristio svoje veze u Maksimiru kako bi dvojac dobio priliku u Dinamu. A priliku su očito Putica i Knežević iskoristili s obzirom na to da su prije nekoliko tjedana postali vlasnici stipendijskih ugovora i igrači pred kojima je, uvjeravaju nas u Maksimiru - svjetla budućnost.

Naime, Putica i Knežević su označeni kao projekti Dinama i još jedan dokaz kako skautska služba “modrih” bilježi ozbiljne uspjehe u Hajdukovu bazenu.



Tagovi

GNK DinamoNogometna škola GNK DinamoHajduk

Ostale Vijesti