Sasa Miljevic/PIXSELL
Sasa Miljevic/PIXSELL

Stup Rijekine obrane i Sopićevo 'otkriće' dobio poziv u reprezentaciju BiH

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 06.05.24. | 09:19

U sezonu je ušao kao nominalni četvrti stoper Rijeke.

Kada se u srpnju prošle godine Stjepan Radeljić vratio iz inozemstva (Šerif) u HNL, mnogi su smatrali kako je Rijeka dobila prinovu, koja će osnažiti širinu tadašnje Jakirovićeve obrane. Malo tko je očekivao da će biti riječ o istinskom pojačanju vjerojatnog viceprvaka, a možda i prvaka države. Na stoperskim pozicijama su se, naime, nalazili iskusniji Matej Mitrović i Emir Dilaver, te mladi produkt Rijekine škole Niko Galešić.

Radeljić je krenuo kao rezerva, kasnije je počeo skupljati 'mrvice', a tek od prvog proljetnog kola (20.), uskočio je u udarnih 11 Rijeke i više iz prve postave nije ispadao. Prije tog Jadranskog derbija na Poljudu (2-1 pobjeda Rijeke) Radeljić je jednom bio starter, a u preostalih 11 utakmica nije upisao niti 100 minuta u HNL-u. Od Jadranskog derbija bio je standardni stoper momčadi koja je u idućih 13 utakmica u prvenstvu i kupu primila tek jedan gol.

Odlične igre u dresu Rijeke donijele su mu poziv Sergeja Barbareza za dvije prijateljske utakmice Bosne i Hercegovine protiv Engleske i Italije koje su na rasporedu u lipnju, u sklopu priprema finalista zadnjeg Eura za predstojeći koji se igra u Njemačkoj.

Radeljić je rodom i Novog Travnika. Igrao je za U19 reprezentacije hrvatske i BiH, te za U21 reprezentaciju BiH. Još kao junior Zrinjskog prešao je u Stuttgart iz kojega se dvije godine kasnije preselio u Osijek. U Gradu na Dravi igrao je pretežito za drugu momčad, a zabilježio je i tri nastupa u HNL-u za A selekciju. No, najviše vremena proveo je na posudbama, u Širokom Brijegu i Šerifu koji ga je početkom 2022. i otkupio.

Sa Šerifom je izbacio Dinamo (igrao je tri minute u dvije utakmice), bio dio momčadi koja je pobijedila Real u Madridu (utakmicu proveo na klupi za pričuve), a nakon dvije i pol godine provedene u Moldaviji vratio se u HNL na mala vrata.

Sada je, nakon fenomenalne sezone, dobio poziv reprezentacije i priliku da zaigra protiv Engleske u Newcastleu i Italije u Empoliju.

Naravno, još uvijek se ne zna hoće li se Radeljić odazvati tom pozivu. Jer, Rijekin stoper ima pravo igranja i za Hrvatsku, čak se u nekim medijima spominjala mogućnost da bi se mogao pronaći na širem Dalićevom popisu te ostaje za vidjeti na što će se 26-godišnji lijevonogi stoper opredijeliti - na igranje za reprezentaciju Bosne i Hercegovine ili čekanje poziva hrvatskog izbornika. (N.R.)



Tagovi

Stjepan RadeljićHNK RijekaRijekanogometna reprezentacija bosne i hercegovine

Ostale Vijesti