REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Sportski direktor Intera: „Perišić je htio u Premier ligu, nismo mu mogli ponuditi više“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 30.05.22. | 17:16

Čeka se njegov potpis na dvogodišnji ugovor s Tottenhamom

Dugo je milanski Inter vagao oko obnove i produljenja ugovora s hrvatskim reprezentativcem Ivanom Perišićem. Ugovor mu je isticao u lipnju ove godine, a ponude koje su čelnici Intera stavljali pred njega nisu zadovoljavale apetite 33-godišnjeg Vatrenog. S obzirom da je bio ponajbolji igrač momčadi milanskog kluba očekivao je više, a tu je bila i neispunjena želja da zaigra u Premier ligi.

Ovo ljeto bilo je izvanredna prilika da ostvari svoje želje. Stigle su mu ponude Chelseaja, Newcastlea i Tottenhama, a odlučio se odabrati Spurse gdje će ponovno surađivati s Antoniom Conteom. Kako su izvijestili britanski mediji, Perišić je jutros stigao u London na liječničke preglede nakon kojih bi trebao potpisao dvogodišnji ugovor s Tottenhamom.

Perišić će tako nakon sedam godina (uz jednu provedenu na posudbi u Bayernu) napustiti Inter za kojeg je u 254 utakmice zabio 55 golova i upisao 49 asistencija, od čega je 10 golova i devet asista zabilježio u prošloj sezoni.

U Interu nisu najzadovoljniji raspletom s hrvatskim reprezentativcem koji ih je i javno prozvao nakon jedne od posljednjih utakmica u Serie A. Situaciju je komentirao Beppe Marotta, sportski direktor Intera, koji je izjavio kako nisu mogli konkurirati Spursima.

„Žao nam je, ali želio je isprobati novo iskustvo u Premier ligi. Nismo bili u poziciji da iznosimo bolje ponude, njegov izbor se jednostavno temeljio na drugoj budućnosti od sadašnje. Maksimalno poštovanje za ovo i veliko hvala. Naći ćemo pravu zamjenu i, u svakom slučaju, već smo uzeli Robina Gosensa“, izjavio je Moratta nakon što je postalo jasno da će Perišić uskoro postati novi igrač Tottenhama.

Perišić je propustiti reprezentativno okupljanje za Ligu nacija. Neće ga biti za predstojeće četiri utakmice zbog istegnuća medijalnog ligamenta


Tagovi

Ivan PerišićBeppe Marotta

Ostale Vijesti