STEPHANE MAHE/Action Images
STEPHANE MAHE/Action Images

Spektakularni gol Majerovog suigrača! Golijade Rennesa i Strasbourga (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 17.10.21. | 19:21

Camavinga je otišao, ali Rennesu ne fali mladih aseva.

Sa šest današnjih utakmica nastavljeno je deseto kolo francuske Ligue 1. Rennes je na gostovanju kod Metza slavio rezultatom 0:3. Naš Lovro Majer igrao je od 68. minute. Mlada i talentirana momčad Bruna Genesia pitanje pobjednika riješila je u prvom poluvremenu kada smo vidjeli sva tri gola.

Među njima moramo posebno izdvojiti pogodak 19-godišnjeg Ganca Kamaldeena Sulemane iz 37. minute. Primio je loptu na desnoj strani kazenog prostora, na njega su krenula dva obrambena igrača, ali je Sulemana prošao kroz njih kao nož kroz putar i loptu od grede zakucao u mrežu. Majstoriju pogledajte OVDJE.

Sulemana je novo pojačanje Rennesa koji ga je ovog ljeta za 15 milijuna eura doveo iz Nordsjaellanda. Prošle sezone u danskom prvenstvu na sebe je skrenuo pažnju mnogih klubova sa deset golova i osam asistencija. Djeluje da je odabrao pravu sredinu za igrački razvoj, jer i ove sezone igra u sjajnoj formi. U pobjedi protiv PSG-a upisao je asistenciju, a po utakmici ima 3.1 uspješnih driblinga, po čemu spada u sam europski vrh, dok je u Francuskoj u toj kategoriji ispred njega samo Mbappe. Bit će zanimljivo pratiti daljnji razvoj ovog mladog krila iznimno varljivog i brzog koraka.

Igrači Nice su na gostovanju kod Troyesa upisali iznenađujući poraz od 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Mama Balde. Bordeaux i Nantes remizirali su rezultatom 1:1, isto kao i Brest i Reims. Najviše golova vidjeli smo u Strasbourgu, gdje je domaćin s 5:1 oisprašio Saint-Etienne, koji je od 44. minute igrao s igračem manje. Montpellier je na svom terenu upisao minimalnu pobjedu protiv Lensa. Marseille je na svom terenu uspio preokrenuti susret protiv Lorienta i slaviti s 4:1.

LIGUE 1 - 10. KOLO

PETAK

PSG – Angers 2:1

SUBOTA

Clermont – Lille 1:0

Lyon – Monaco 2:0

NEDJELJA

Troyes – Nice 1:0

Metz – Rennes 0:3

Strasbourg – Saint-Etiene 5:1

Bordeaux – Nantes 1:1

Brest – Reims 1:1

Montpellier – Lens 1:0

Marseille – Lorient 4:1



Tagovi

RennesKamaldeen SulemanaLigue 1Francuska

Ostale Vijesti