foto: Action Images
foto: Action Images

Španjolski mediji: "Papu Gomez je doveden jer Rakitić više nije onaj stari"

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 27.01.21. | 13:22

Tradicionalno nemilosrdni španjolski mediji kritizirali su bivšeg Vatrenog.

El Confidencial, španjolski medij, donosi zanimljivu pozadinu priče o transferu donedavnog Atalantinog kapetana, Papua Gomeza, u redove Seville.

Naime, Španjolci tvrde da je razlog dovođenja argentinskog internacionalna blijeda igra Ivana Rakitića po povratku u redove Andalužana nakon šest godina provedenih u Barceloni.

"Monchi i Lopetegui dali su Rakitiću priliku da se vrati u Sevillu i preuzme ulogu vođe nakon odlaska Evera Banege. Međutim, Hrvat nije uspio. Nije na očekivanoj razini. Igrao je praktički u svakoj utakmici od početka sezone, ali jednostavno nije uvjerljiv. Brojke nisu dobre, ali još je gori osjećaj da njegov ritam igre i sposobnost vladanja terenom sve više padaju. Nije to ni izbliza onaj Rakitić iz prve ere u Sevilli", stoji u članku El Confiednciala, koji podsjeća da je Rakitić u 25 utakmica bio strijelac samo jednom u prvenstvu te dvaput u Ligi prvaka.

S druge strane, hvale kvalitete pridošlice iz Atalante:

"Lopetegui želi još jednog igrača koji će ubrzati igru, dati joj dubinu i biti kompatibilniji s En-Nesyrijem, napadačem u odličnom golgeterskom nizu. Gomez ima samo 166 cm, ali nezaustavljiv je zbog ritma i okomitosti, a moraju se spomenuti i njegove liderske sposobnosti. Ništa od toga Rakitić nije mogao ponuditi nakon povratka u Sevillu", navodi list.


Tagovi

Ivan RakitićSevillaAlejandro Gomez

Ostale Vijesti