REUTERS/Marcelo Del Pozo
REUTERS/Marcelo Del Pozo

Španjolski komentatori slažu se s Kopićem, a Rakitić je kazao da Sevilla može mirno spavati

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 18.02.22. | 15:41

Premda se u medijima spominje Tottenham, ne čini se da je Dinamo previše ozbiljno shvaćen, javlja Ognjenka Marić iz Španjolske

Španjolski mediji se poslije susreta na Ramon Sanchez Pizjuanu nisu previše bavili Dinamom. Ako zanemarimo izvannogometne događaje, možda je jedino Mislav Oršić privukao pozornost domaćih novinara, pa je i najviše pitanja i interesa poslije samog susreta bilo upućeno njemu. Osim toga, sva svjetla pozornice su i sinoć i danas bila na momčadi Seville.

Ipak, iz analize igre Seville može se izvući poneki zaključak za uzvratnu utakmicu.

Na primjer, opće je mišljenje, ne samo sad, nego već duže vrijeme, kako momčad s Nerviona igra s povučenom ručnom kočnicom - bilo zbog ozljeda znatnog broja nogometaša, bilo zbog Lopeteguijevog shvaćanja taktike: milimetarski i bez improvizacije. Rezultati su uglavnom tu, ali često stižu jedva. Daleko od atraktivne igre, Sevilla već mjesecima nije zabila tri gola u jednoj utakmici.

Opći dojam je da su Lopeteguijevi izabranici stvarno zablistali samo u jednoj minuti u kojoj je postignut drugi i treći gol. Minuta u kojoj su jasno vidjeli kako će morati ubaciti još koju brzinu više ako žele preokrenuti rezultat.

Trenutačno su uvjereni, bar u medijima, kako imaju dovoljnu prednost. Pobjeda, prvi gol Anthonyja Martiala, Lucas Ocampos ponovo na terenu i među strijelcima, a posebno ovacijama pozdravljeni povratak kapetana Jesusa Navasa, nose na krilima Sevillu.

Ipak, španjolski sportski komentatori slažu se s onim što je sinoć na konferenciji za medije izjavio Željko Kopić, da rezultat utakmice nije vjeran odraz igre. Presudila je kvaliteta pojedinačnih igrača u ključnim trenucima, inspiracija i improvizacija - ne toliko Lopeteguijev koncept igre. Uz to, dvije fantastične obrane Bounoua koje su, kažu na poluotoku, bile uzrok da se Dinamo pomiri sa sudbinom, bar u ovom sudaru.

Ivan Rakitić je sinoć u emisiji Larguero naveo kako je Sevilla ozbiljna momčad, dobra u svim aspektima igre, i potvrdio da misli da za sada mogu mirno spavati. O Dinamu nije rekao ništa. I uopćeno, premda se spominje Tottenham, ne čini se da je Dinamo previše ozbiljno shvaćen. Što upravo može biti njegova prednost. Jer, gostujući teren je nešto drugo.

Također, ciklus ozljeda nije gotov - sinoć je otpao Karim Rekim, koji se izvjesno neće pojaviti na Maksimiru. Ni Diego Carlos, jedan od stupova obrane Seville, nije u najboljem stanju dočekao kraj susreta.

Sigurno je, dakle, da Lopetegui neće promijeniti stil igre i da će nastaviti štedjeti snagu igrača. Za sedam dana vidjet ćemo je li ova strategije igre ispravna u svakoj situaciji.


Tagovi

GNK DinamoSevillaEuropska ligaIvan RakitićŽeljko KopićJulen Lopetegui

Ostale Vijesti