Nel Pavletić/PIXSELL
Nel Pavletić/PIXSELL

Sopić: “Karte su bile na Dinamovoj strani, ali možemo biti ponosni, kapa dolje mojim igračima”

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 05.05.24. | 21:53

Trener nogometaša Rijeke nakon poraza u 'utakmici sezone'

Nogometaši Rijeke nisu uspjeli pobijediti Dinamo u ‘utakmici sezone’, iako su poveli pogotkom Pjace u 50. minuti, gosti su golovima Petkovića (75.) i Hoxhe (89.) preokrenuli ishod u svoju korist, a vrlo vjerojatno i odlučili prvenstvo.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Evo što je nakon utakmice, prvo za kamere MAX Sporta, rekao trener domaćih:

“Čestitam Diamu na pobjedi. To vam je sport. Nemam svojim igračima što zamjeriti, skidam im kapu od prvog do zadnjeg. Danas su karte bile na Dinamovoj strani”, kazao je Željko Sopić.

Bio je to kao boksački meč, dobivali ste runde na poene, poput Bruce Leea, ali u drugom poluvremenu doživjeli nokaut.

“Kad igrate protiv naše najkvalitetije momčadi i imate 13 udaraca na vrata, a oni jedan, kad vam zabiju gol iz svog prvog udarca… Teško je pričati, još jednom skidam kapu svojim igračima.”

Mladu imate momčad, čeka vas i finale Kupa protiv istog suparnika…

“Gledajte, danas smo gotov sigurno izgubili prvenstvo, a predsjednik i ja smo ponosni. Imali smo 26-3 u udarcima na gol, konačni rezultat to ne pokazuje, no još jednom moram reći - kapa dolje mojim igračima”, poručio je Sopić za TV.

Na konferenciji za medije koja je uslijedila, Sopić je ponovio dosta stvari koje je rekao odmah poslije utakmice, a na početku je istaknuo:

“Čestitam Dinamu na pobjedi. S druge strane, izgubili smo prvenstvo, a nijednom igraču ne možete ništa zamjeriti. Sveli smo Dinamo na minimum, ali kvaliteta Brune Petkovića je usmjerila utakmica. Ponosan sam na svoje dečke, baš kao i predsjednik koji je to rekao u kabini. Pamte se rezultati, ne izvedba, ali ja sam ponosan.”

Gdje ste se zamjerili sreći?

“U prvom poluvrmeenu smo morali nešto više napraviti. Na kraju će se pamtiti rezultat, ali ovu večer ću pamtiti po pitanju izvedbe. Dinamu čestitam, ali svojim igračima čestitam jer se ovako bori za boje kluba.”

Dinamo – dva udarca u okvir, dva pogotka.

“Mi smo imali puno udaraca, a malo pogodak. Vjerojatno smo izgubili prvenstvo, ali ponosan sam. Srce mi je puno jer smo dali sve od sebe. U sportu vas nekada pomazi, nekada ne.”

Start Ivanovića prije Marića?

“Pretpostavio sam da će Dinamo igrati s trojicom iza, a Franjo je bio odluka jer smo htjeli igrati tri na tri. Odluka je bila takva je bila. Nema tu zašto ovo, zašto ono. Franjo ima kvalitetu, ima brzinu, a to se i vidjelo.”

Je li vas Dinamo iznenadio?

“Ne znam, rekao bih da nije. Igrali su isto što igraju i prije. Mi smo znali što želimo igrati protiv njih, Dinamo je igrao samo druge lopte, ali bilo bi ružno da pričam o njima jer sun as pobijedili. Ponosan sam na svoje dečke iako je u svlačionici sada tiha misa.”

Je li se kontra na 1-0 mogla bolje odigrati?

“Pitajte Fruka. Po meni je to intuicija. Da smo zabili, bili bismo bolji. Ali to je nogomet, nekad dobite, nekad gubite.”



Tagovi

Željko SopićHNK RijekaHrvatska nogometna ligaGNK Dinamo

Ostale Vijesti