Reuters/Peter Cziborra
Reuters/Peter Cziborra

Slavna Amerikanka s 38 godina najavila kraj: "Željela sam to učiniti na svoj način"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 09.07.23. | 08:27

Amerkancima je donijela velike radosti, posebno posljednjih godina

Američka napadačica Megan Rapinoe, jedna od najuspješnijih igračica svoje generacije, najavila je da će otići u mirovinu na kraju sezone. Dobitnica Ballon d'Or 2019. objavila je to nekoliko dana prije odlaska na svoje četvrto Svjetsko prvenstvo za žene u Australiji i Novom Zelandu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Željela sam to učiniti na svoj način", rekla je 38-godišnjakinja i dodala:

"Osjećam se jako zahvalno što sam ovdje i što imam povjerenje ovog tima i što je moje tijelo izdržalo ovoliko dugo."

Dvostruka pobjednica Svjetskog prvenstva Rapinoe otići će u mirovinu na kraju sezone, koja završava u listopadu, a finale play-offa je 11. studenog. Objavila je to uoči prijateljske utakmice SAD-a protiv Walesa u nedjelju.

"Sa zaista dubokim osjećajem mira, zahvalnosti i uzbuđenja želim s vama podijeliti da će ovo biti moja posljednja sezona, moje posljednje Svjetsko prvenstvo i moja posljednja NWSL sezona", rekla je.

“Nikad nisam mogla zamisliti kamo bi me ova prekrasna igra odvela. Osjećam se tako počašćenom što sam predstavljala ovu zemlju i ovu federaciju toliko godina, to je doista bila najveća stvar koju sam ikada učinila i nešto je na čemu sam jako zahvalna."

Igrala je 199 utakmica i postigla 63 gola za SAD otkako je debitirala u prijateljskoj utakmici protiv Republike Irske 2006. godine. Također je osvojila zlatnu olimpijsku medalju u Londonu 2012. Rapinoe bi mogla još jednu medalju pridodati svojim postignućima ovog ljeta, ona je dio reprezentacije SAD-a koja pokušava ispisati povijest osvajanjem trećeg uzastopnog Svjetskog kupa u Australiji i Novom Zelandu.

Rapinoe je 2019. proglašena najboljom Fifinom igračicom i osvojila je zlatnu kopačku i zlatnu loptu Svjetskog prvenstva uz Zlatnu loptu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

američka nogometna reprezentacijaMegan Rapinoe

Ostale Vijesti