Slaven Bilić lovi velika pojačanja iz Juventusa i Monaca

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 06.07.15. | 14:06

West Ham je za sljedeću sezonu doveo Dimitrija Payeta i Pedra Obianga, a klub radi na dovođenju novih pojačanja, prvenstveno u obrambenoj liniji.

Uz bivše igrače Marseillea i Sampdorije, 'Čekićari' su doveli i dva mlada igrača – Stephena Hendrieja i Martina Samuelsena, ali na njih Slaven Bilić neće previše računati u sljedećoj sezoni. Hrvatski strateg traži iskusne igrače koji će pomoći odmah u sljedećoj sezoni.

Jedan od prioriteta je zadržavanje Alexa Songa, Barceloninog igrača koji je prošlu sezonu proveo na Upton Parku. U West Hamu su zadovoljni njegovim učinkom pa bi ga željeli zadržati i u sljedećoj sezoni, a očekuju da bi sve trebali biti riješeno do kraja ovog tjedna.

No, uz to se radi i na drugim transferima, poglavito na obrambenim pozicijama. Tako Daily Mail donosi kako je blizu dolaska u West Ham talijanski stoper Angelo Ogbonna. Ovaj 27-godišnjak je u posljednje dvije sezone član Juventusa, ali uglavnom ulazi s klupe. West Ham ga vidi kao idealno pojačanje na stoperskoj poziciji, on ne bi imao ništa protiv prelaska na Otok, a Daily Mail donosi kako je on već u Londonu kako bi dogovorio svoje uvjete. Nakon toga će West Ham krenuti u pregovore s Juventusom oko otkupne cijene. Transfermarkt igrača procjenjuje na 9 milijuna eura, 'Stara dama' ga je Torinu prije dvije godine platila 4 milijuna više pa se procjenjuje da će i ovaj transfer biti u tom nivou.

Zanimljivo, David Gold, jedan od dva predsjednika West Hama, je prije mjesec dana objavio Ogbonninu fotografiju kao novog igrača West Hama. No, tada je Gold gadno pogriješio jer je na Twitteru objavio dolazak Pedra Obianga, a fotografija je bila Ogbonnina. No, možda je čovjek već tada znao da bi igrač Juventusa mogao u West Ham.

Osim Ogbonnu, West Ham 'lovi' i Aymena Abdennoura, 25-godišnjeg Tunižanina koji je na meti mnogih velikana. Uz njega su se spominjali i Juventus, Barcelona i Liverpool, a L'Equipe piše kako je West Ham najuporniji oko njegovog prelaska iz Monaca. Doduše, francuski list donosi i kako je klub iz Kneževine odbio prvu ponudu 'Čekićara' koja je bila visoka 20 milijuna eura.

Ogbonna i Abdennour. Ako bi došla obojica, onda bi Slaven Bilić imao sjajan obrambeni tandem, a sigurno bi se hrvatski stručnjak zadovoljio i jednim. Nekako mislimo da je stoper Juventusa bliži odlasku u redove West Hama...

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Angelo OgbonnaAymen Abdennour

Ostale Vijesti