REUTERS/Karina Hessland
REUTERS/Karina Hessland

SASTAVI (Portugal - Češka): Ronaldo i društvo u najjačem sastavu traže pobjedu na startu

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 18.06.24. | 20:07

Utakmica počinje od 21 sat

Europski prvaci iz 2016. i viceprvaci iz 2004. na svako europsko prvenstvo stižu kao jedan od najvećih favorita natjecanja, ali ipak iz drugog ešalona reprezentacija koje mogu do titule. Na posljednjih sedam europskih smotri europski Seleçao je, osim zlata i srebra, u još dva navrata igrao polufinale (2000. i 2012.), dva puta četvrtfinale (1996. i 2008.), a na prošlom Euru (2021.) zapeli su u osmini finala izgubivši od Belgije.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Najveći forte Portugala i dalje je, dakako, napad. Osim od gol-mašine Cristiana Ronalda (kojem bi ovo trebao biti posljednji Euro, možda i posljednje veliko natjecanje), suparničke obrane strahovat će od Rafaela Leaa, Dioga Jote, Goncala Ramosa, Joaa Felixa, sve redom elitnih napadača, a Roberto Martinez je prvoj momčadi priključio i Pedra Neta iz Wolverhamptona, odnosno mladog Francisca Conceicaa (21) iz Porta.

Ova Češka nije jaka kao slavna generacija iz 1996. ili ona koja je igrala 'najljepši nogomet' na Euru 2004. Međutim, i dalje je riječ o neugodnoj momčadi, posebno ako gledamo njen ofenzivni segment. Napad joj predvode Patrik Schick (uz C. Ronalda najbolji strijelac zadnjeg Eura) te Adam Hložek koji je 2021. imao tek 18 godina.

Portugal (3-4-3): Costa - Dias, Pepe, Mendes - Dalot, Fernandes, Vitinha, Cancelo - Silva, Ronaldo- Leao

Češka (3-1-4-2): Stanek - Hranač, Krejči, Holeš - Souček - Coufal, Provod, Šulc, Doudera - Schick, Kuchta




Tagovi

češka nogometna reprezentacijaPortugalska nogometna reprezentacijaEuro 2024

Ostale Vijesti