REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

Samopouzdani Dinamo na Sanchez Pizjuanu: Sastav Seville pun misterije, Kopić ima samo jednu dvojbu (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 5min | čet. 17.02.22. | 08:43

Danas u 21 sat na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan Sevilla i Dinamo sučelit će se u sklopu prvog kruga nokautfaze Europske lige. Utakmica se prenosi na programu Arenasport 1, a tekstualni prijenos iste moći ćete pratiti na Germanijak.hr-u.

Dinamo nije 'pomazio' ždrijeb u nokautfazi Europske lige. Nakon Viktorije iz Plzena 2019. i Krasnodara 2021., hrvatski prvak je u šesnaestini finala Europske lige (iako je ovo službeno playoff za osminu finala) dobio klub s drugim najvećim koeficijentom u natjecanju nakon Barcelone i apsolutnog rekordera kada je riječ o broju osvojenih titula.

(1.40) Sevilla (5.25) Dinamo (10.50)

Sevillina momčad (424.9 milijuna) je prema Transfermarktu četiri puta skuplja od Dinamove (101.35) i u španjolskim medijima, ali Sevillinom taboru sve do prije neki dan dosta se malo pisalo o ovoj utakmici. Sevilla je nakon pobjede nad Eclheom i 'nule' Real Madrida kod Villarreala ponovno došla na četiri boda zaostatka za Madriđanima. Andalužani su ove sezone maksimalno fokusirani na domaće prvenstvo. Naravno, dat će sve od sebe ne bi li i sedmi put osvojili 'svoje' natjecanje (pogotovo jer se finale igra na Sanchez Pizjuanu) i, ako je suditi po jučerašnjim izjavama Julena Lopeteguia i ponajboljeg igrača momčadi Papu Gomeza, sigurno neće podcijeniti Dinamo, no Andalužanima je u ovom trenutku, čini se, veći fokus na domaćem prvenstvu. Što je i logično, budući da su jedinu dosadašnju titulu osvojili sada već pradavne 1946.

"Osjećamo se dobro, zadovoljni smo, i oporavili smo se od prvenstvene utakmice. Sad smo usmjereni na Ligu Europe, natjecanje u kojem je Sevilla na svom terenu i gdje se nadamo da ćemo doći što dalje. Jako smo motivirani, Dinamo je jaka momčad koja dominira u svojem prvenstvu i navikli su svake godine igrati europske dvoboje. Pred nama je jako opasna utakmica, moramo odigrati iznimno dobru utakmicu kako bismo na uzvrat otišli s prednosti. Znamo koliko je Dinamo opasan u Zagrebu", rekao je Papu Gomez koji se prije dvije i pol godine sučelio s Modrima u dresu Atalante.

Dosta se prije utakmice pisalo o zdravstvenom stanju Sevillinih igrača. Ivan Rakitić, Anthony Martial i Tecatito Corona propustili su treninge u nedjelju. Špekuliralo se da je riječ o Covidu-19, Ivan Rakitić je demantirao te tvrdnje, ostala dvojica nisu.

"Tek na dan utakmice odlučit ćemo o udarnoj postavi jer neki slučajevi još nisu razriješeni. No, tko god da istrči, u te igrače imam maksimalno povjerenje. U četvrtak ujutro ćemo snimiti situaciju i odlučiti o udarnih 11. Fokusirani smo na rješenja, ne na probleme. Momčad u ovo natjecanje ulazi puna nade. Dinamo je dobra momčad i natjerat će nas da odigramo dobru utakmicu", rekao je na konferenciji za medije između ostalog Lopetegui.

Sigurno je da nema suspendiranog Joana Jordana, kao ni ozlijeđenih Gonzala Montiela, Ercia Lamele i Susa. S druge strane, u kadar se vraćaju Lucas Ocampos i Jesus Navas. Iako je Lopetegui u posljednje vrijeme koristio formaciju s trojicom u zadnjoj liniji, za danas se očekuje povratak na 'standardnih' 4-3-3, s time da bi nominalni stoper Jules Kounde trebao zaigrati na poziciji desnog beka, jer Navas je bez utakmice nekoliko mjeseci. Hoće li zaigrati Martial i Corona još nije poznato...

(1.40) Sevilla (5.25) Dinamo (10.50)

Željko Kopić u ovoj utakmici, pak, ne može računati na tri igrača. Dino Perić i Emir Dilaver ostali su u Zagrebu zbog ozljeda, a Josip Mišić zbog suspenzije kartona. Špekuliralo se o zdravstvenom i fizičkom stanju Dinamovih napadača, no Kopić je na jučerašnjoj konferenciji za medije potvrdio da će sva trojica - Bruno Petković, Komnen Andrić i Mahir Emreli - biti spremni i konkurirati za dvoboj.

Petković će čini se krenuti od prve minute, a Emreli bi na Sanchez Pizjuanu trebao debitirati u plavom dresu, negdje u drugom poluvremenu. Najviše dileme predstavlja pitanje veznog reda. Kopić je još prekjučer rekao da će Ademi pokriti Mišićevu 'šesticu', čime je otpala mogućnosti da će Bartola Franjića iz obrane prekomandirati u vezni red. Stoga, jedina dilema ostaje hoće li Kopić na poziciji druge 'osmice' krenuti s Amerom Gojakom ili Markom Bulatom. Protiv Rijeke (2:0) i Istre 1961 (2:1) u igru je ulazio Marko Bulat, a protiv Gorice, i to u 93. minuti, Amer Gojak.

„Sevilla kao i svaka momčad ima stvari u kojima nisu tako dobri. U španjolskoj ligi su, bez obzira što se bore za naslov prvaka, imali određene probleme. Dinamo konstantno napreduje i kvalitetan rezultat u Europi više ne predstavlja iznenađenje. Tu razinu želimo zadržati, a na nama je da napravimo još koji korak naprijed. To ćemo pokušati već u Sevilli“, samopouzdano je rekao Željko Kopić koji već ima jedan veliki europski 'skalp', pobjedu nad West Hamom u Londonu.

Dinamo će na kultnom Ramon Sanchez Pizjuanu imati podršku od preko 1.000 navijača. Ta brojka garantira da će zbog svoje reputacije, ali i načina i stila navijanja Bad Blue Boysi nadglasati brojniju domaću publiku. Dinamo će u Sevilli imati gotovo pa domaćinsku atmosferu...

„Kuda god idemo, navijači nas prate i pružaju nam ogromnu podršku, to je nešto što je kod naših navijača potpuno uobičajeno, a mi smo tako dodatno motivirani.“

(1.40) Sevilla (5.25) Dinamo (10.50)

Sve u svemu očekuje nas jedna dosta zanimljiva utakmica. Objema momčadima u ovom je trenutku domaće prvenstvo bitnije, no istovremeno žele otići maksimalno daleko u Europskoj ligi. Sevilla i do samoga finala koje se igra na njihovom stadionu. Iako su Andalužani nominalni favoriti, i nekako se očekuje 'rutinska' pobjeda na domaćem terenu, 'gard' Dinamovih igrača i stručnog stožera pred utakmicu je takav da možemo očekivati beskompromisnu borbu, a samim time i pozitivan rezultat te prekid negativne tradicije koju Plavi imaju protiv španjolskih predstavnika, pogotovo na španjolskom tlu...

Utakmica počinje u 21 sat uz izravni prijenos na Arenisport1, a tekstualni prijenos utakmice možete pratiti na Germanijak.hr-u.

OČEKIVANE POSTAVE

Sevilla (4-3-3)

Dinamo (3-5-2)

Igre na sreću izazivaju ovisnost. Igraj odgovorno 18+!


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoEuropska ligaSevillaŽeljko KopićJulen Lopetegui

Ostale Vijesti