Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Salomon nadomak Šubićevca, čeka se pristanak najveće želje u posljednjoj liniji i Vinka Petkovića

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 23.06.22. | 08:42

Pretpostavka je da bi bivši kapetan U21 reprezentacije odmah bio među najplaćenijim igračima kluba, ali za njim postoji ozbiljan interes izvana.

Nogometaši Šibenika nalaze se na pripremama u Sloveniji gdje ih u narednim danima očekuju tri prijateljske utakmice – u subotu će snage odmjeriti s Bačkom Topolom, pet dana kasnije očekuje ih susret protiv Olimpije dok će posljednju utakmicu za vrijeme pripremnog razdoblja biti protiv Maritse Plovdiv 2. srpnja u Čatežu.

Patrick Salomon, iskusni 34-godišnji veznjak rodom iz Beča, uskoro bi se trebao priključiti Narančastima u Sloveniji. Veznjak koji je dugo surađivao s trenerom Čanadijem je prošlu godinu proveo u Grčkoj (Atromitos), a s Narančastima bi trebao potpisati jednogodišnji ugovor.

Isto tako, konkurenciju u vrhu napada trebao bi zaoštriti Vinko Petković, brzonogi krilni napadač koji je prve nogometne korake napravio u Šibeniku te bi mu od devete do 17. godine. Petković je zimus otišao u Osijek, ali zašto ga je Bjelica dovodio i dalje ostaje nejasno, pogotovo jer je imao igrače njegovog profila koji se u trenerovom sustavu i nisu baš najidealnije snašli.

Petkovića bi se dovelo na posudbu jer sam igrač ne želi raskidati ugovor budući da mu Šibenik teško može ponuditi koliko i Osijek s kojim je ugovorno vezan još tri godine, a daleko je od konkurencije za udarnih 11.

Stoper je želja, u klubu se nadaju da će Niko Datković u konačnici reći 'da', ali isto tako su svjesni da za Riječanina traže i mnogi drugi klubovi. No, Datković bi po dolasku sigurno bio među najplaćenijim igračima kluba, u najboljim je igračkim godinama, ima bogato iskustvo, a da ti netko 'napravi reda' u posljednjoj liniji, to moraš adekvatno honorirati. Čanadi ga pamti još od dana iz Austrije gdje je 29-godišnjak bio sjajan, ali tek treba vidjeti koja će biti igračeva finalna odluka.


Tagovi

NK ŠibenikLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2022.Vinko Petković

Ostale Vijesti