REUTERS/Lisi Niesner
REUTERS/Lisi Niesner

Sagnol: „Ponosan sam, naša evolucija je fantastična“, Olmo: „Cilj je postignut, veselim se utakmici protiv Njemačke“

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 01.07.24. | 08:15

Francuz na klupi Gruzije, usprkos uvjerljivom porazu, ima razloga za optimizam.

Gruzijska bajka trajala je do osmine finala Eura. Sagnolova družina teško je živjela na početku utakmice, da bi onda uspjeli postići prvi pogodak na susretu nakon što je u 18. Le Normand postigao autogol. No, do poluvremena su se Španjolci preko Rodrija vratili u igru (39.), da bi onda u nastavku postigli nova tri pogotka i tako rutinski priveli utakmicu kraju. Gruzijci su igrali koliko su mogli, na RheinEnergieStadionu pustili su zadnji atom snage, ali, ovaj put, to nije bilo dovoljno da ostvare još jednu senzaciju.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon utakmice, izbornik Gruzije, Willy Sagnol, poručio je:

„Imali smo dobrih i loših trenutaka, to je priča svake reprezentacije. Međutim, moramo uzeti malo vremena kako bi sjeli i pogledali što smo napravili“, rekao je Francuz pa dodao:

„Mislim da svi možemo sjediti u miru i tišini i biti jako sretni jer je evolucija momčadi, sastava, bila apsolutno fantastična.“

Sagnol svakako može biti zadovoljan izvedbom svojih igrača.

„Jako sam ponosan, jako sam ponosan na ono što su igrači napravili u posljednjih nekoliko mjeseci. Sada je kraj jednog putovanja, ali siguran sam da će i sljedeće biti vrlo uzbudljivo“, zaključio je.

S druge strane, Španjolci su također 'pucali od sreće'. Naročito jer otvaranje utakmice nisu odradili onako kako su zamislili.

„Sretni smo što smo prošli u četvrtfinale, svi jako smo uzbuđeni. Njemačkoj će biti vrlo teško, oni su tvrd orah, ali mi imamo prekrasnu, dobro strukturiranu momčad i ako budemo igrali na ovoj razini možemo pobijediti“, rekao je sjajni Nico Williams, da bi se onda na njega nadovezao igrač utakmice, Rodri:

„Možda nemaju velika imena, ali su nas stavili u probleme. U prvom dijelu utakmice imali smo prilike, šteta za njihov gol, ali vratili smo se i ekipa je pokazala ponos. Nijemci igraju kod kuće, ali mi imamo oružje, moramo dati sve od sebe, a naši će nas navijači podržati“, zaključio je pokretač La Roje.

Iako je za Hrvatsku Euro odavno završio, mnoge je razveselilo kad su vidjeli da se u listu strijelaca upisao Dani Olmo.

„Sretni smo jer je cilj postignut. Sada će biti važan odmor uoči utakmice protiv Njemačke. Mislim da smo bili dobri, morali smo biti oprezni u kontrama. Njemačka je posebna utakmica za mene, imam tamo prijatelje i jako joj se veselim“, poručio je nekadašnji igrač Dinama, dok je za kraj, izbornik De la Fuente, razmišljanja svojih igrača sumirao na sljedeći način:

„Znamo koliko košta biti ovdje, to se pokazalo rezultatima koje smo do sada vidjeli. Znali smo d su opasni u kontrama, nakon primljenog gola ostali smo mirni. Zabili smo četiri, ali moglo ih je pasti još više. Igrači su jako sretni, bila je to vrlo važna utakmica za nas. Njemačka ? Prvo se moramo oporaviti. Nastojat ćemo uživati ​​u nogometu, protiv Njemačke morate dati svoju najbolju verziju.“



Tagovi

Willy Sagnolgruzijska nogometna reprezentacijaDani OlmoRodriNico WilliamsLuis de la Fuentešpanjolska nogometna reprezentacijaEUROEuro 2024

Ostale Vijesti