Ronaldo sumnjivim golom dokrajčio Srbiju nakon dva promašena zicera

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 07.09.19. | 23:01

Bayernov dvojac donio pobjedu Francuzima, a Srbi pružili jak otpor europskim prvacima.

U petom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, nogometaši Portugala ostvarili su vrijednu pobjedu na gostovanju kod Srbije. Na stadionu Rajko Mitić u Beogradu, aktualni europski prvaci pobijedili su domaćina rezultatom 3-1, a vrlo zapaženu ulogu odigrao je Cristiano Ronaldo.

Napadač Juventusa prvo je u 29. minuti utakmice promašio dva čista zicera. Nakon asistencija koje su došle prizemnom loptom s desne strane, u oba navrata 34-godišnji golgeter je promašio loptu. Ali da Portugal na predah ode s prednošću, pobrinuo se William Carvahlo koji je nakon kraće gužve u petercu vratara Dmitrovića, zabio za 1-0.

Nepunih petnaest minuta nakon početka drugog dijela, Goncalo Guedes povećava vodstvo nakon odličnog solo prodora. Ipak, izabranici Ljubiše Tumbakovića nisu se predavali, a taj stav im se isplatio u 68. minuti kada je na asistenciju Dušana Tadića, Nikola Milenković pogodio za smanjenje zaostatka.

Međutim, u 80. minuti Ronaldo ponovno stupa na scenu i zabija gol iz ofsajda za ponovno povećanje vodstva na +2. U ovom kvalifikacijskom ciklusu još nema VAR-a, tako da sudac Cuneyt Cakir nije mogao ispraviti grešku svog pomoćnika.

Ali, Srbija ponovno ustraje na napadima, a za 3-2 zabija Aleksandar Mitrović već u 85. minuti. Međutim, totalni kraj nade domaćih potpisuje Bernardo Silva zabivši minutu kasnije za konačnih 4-2.

Ovom pobjedom, Portugal se popeo na drugo mjesto ljestvice s osam bodova zaostatka za Ukrajinom, ali i dvije utakmice manje. Srbija je četvrta s bodom manje i utakmicom više od Portugala.

U ostalim utakmicama, aktualni svjetski prvaci Francuzi s laganih 4-1 svladali su Albaniju. Najaktivniji bio je dvojac Bayern Munchena – Kingsley Coman i Lucas Hernandez. Krilni napadač Coman postigao je dva gola, dok je Hernandez upisao dvije asistencije. U strijelce su se još upisivali Olivier Giroud te debitant Jonathan Ikone, a jedanaesterac je u prvom poluvremenu promašio Antoine Griezmann. Počasni gol za Albance postigao je Cikalleshi iz penala u 90. minuti utakmice.

Francuska je očekivano prva s četiri pobjede i jednim porazom te na svom kontu ima 12 bodova, kao i drugoplasirana Turska koja je teškom mukom u golom Tufana u 89. minuti svladala slabašnu Andoru.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Cristiano RonaldoBernardo SilvaAleksandar MitrovićNikola MilenkovićWilliam CarvalhoPortugalska nogometna reprezentacijasrpska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za EuroKingsley ComanLucas HernandezAntoine GriezmannJonathan IkoneOlivier Giroud

Ostale Vijesti