Rijeka na Rujevici srušila Milan i oprostila se od Europe (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.12.17. | 20:53

Velika pobjeda Rijeke kao poticaj za nastavak sezone…

U posljednjem kolu grupne faze Europske lige Rijeka je na Rujevici pobijedila Milan 2:0. Za Rijeku je ova utakmica imala samo simbolički značaj, jer prolazak u daljnju fazu nije bio opcije još i prije početka susreta. S druge strane, Genaro Gattuso, novi trener Milana, na travnjak je izveo rezervnu momčad koja u današnjem susretu nije pokazala apsolutno ništa.

Rijeka nije mogla bolje otvoriti utakmicu. U sedmoj minuti Biglia je na dvadesetak metara od Milanova gola srušio Gavranovića. Slobodan udarac fantastično je izveo Puljić – prebacio je živi zid Milana, a lopta je prvo završila na desnoj Storarijevoj vratnici da bi se zatim odbila u mrežu za vodstvo Rijeke od 1:0.

Nakon ranog vodstva pritisak Rijeke trajao još nekoliko minuta, nakon čega je Kekova momčad prebacila u brzinu niže, prepustila posjed Milanu i čekala priliku iz kontranapada. Niti je Milan do kraja prvog poluvremena uspio stvoriti pravu priliku niti je Rijeka uspjela odigrati opasnu kontru. Vrijedi tek izdvojiti pokušaj glavom Puljića u 29. minuti. Vešović je uputio odličan centaršut s desnog krila, Puljić je ostao sam na pet metara i glavom pucao u pod, nakon čega se lopta odbila preko Milanova gola.

Drugo poluvrijeme Rijeka je otvorila još bolje nego prvo. U 47. minuti Zuta je dodavanjem na lijevom krilu izbacio Kvržića koji je poslao preciznu povratnu loptu na pet metara. Na pravom mjestu bio je Gavranović koji ju je spretno poslao u lijevi Storarijev kut za 2:0.

 

Ponovno je Milan zaigrao ofenzivnije, ali osim nekoliko neupotrebljivih ubačaja iz kuta od momčadi Genara Gatussa nismo vidjeli ništa. Utakmica se ubrzo primirila. U 67. minuti Acostyjev pokušaj s desetak metara koji je djelovao opasno završio je u bloku Milanove obrane. Što se tiče Milana, slobodni udarac Biglije s dvadesetak metara, s istog onog mjesta s kojeg je za Rijeku pogodio Puljić, prohujao je tik uz desnu stativu Sluge. To je, također, bila i najopasnija prilika Milana na utakmici.

Do kraja nije bilo poluprilika i prilika niti na jednoj niti na drugoj strani i nakon tri minute sudačke nadoknade Rijeka je došla do velike pobjede od koje će imati malo prave koristi.

Milan tako u iduću fazu natjecanja odlazi kao prva momčad iz skupine D. Talijanskoj momčadi će se pridružiti i AEK koji je u Beču izvukao remi protiv Austrije (0:0), dok Rijeka svoju europsku epizodu završava na trećem mjestu u skupini sa sedam bodova iz šest susreta.

Fokus se sada prebacuje na domaće prvenstvo u kojem Rijeka u nedjelju na Rujevici dočekuje Slaven Belupo.

(Foto: Action Images) 


Tagovi

Mario GavranovićJakov Puljić

Ostale Vijesti