Propast Lavezzija: Nekoć igrač od 30 golova po sezoni, danas najveći kineski promašaj

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 12.02.17. | 18:29

Argentinski reprezentativac u godinu dana provedenih u Kini nije zabio niti jedan jedini gol!

Najbolji primjer koliko su suludo prenapuhane cifre koje su za pojačanja iz Europe izdvojili kineski nogometni klubovi predstavlja Argentinac Ezequiel Lavezzi.

Iako on spada daleko ispod cjenovnog ranga koji su Kinezi izdvajali za slična velika imena (prešao je za tek nešto više od 5 milijuna eura iz PSG-a u Hebei), Lavezzi je još jedan u nizu PR projekata kojim se pokušava dignuti renome kineskoj ligi. Argentinski napadač, koji je u najsjajnijim danima u PSG-u i Napoliju bio igrač od trideset golova po sezoni već je godinu dana u Kini, ali njegov učinak je nevjerojatno mizeran.

Naime, Lavezzi u tih godinu dana nije zabio niti jedan jedini pogodak. Istina, čovjek se ozlijedio na Copa Americi minulog ljeta, radi čega se brojka njegovih nastupa svela na svega deset komada, ali u tih deset utakmica nekoć ubojiti napadač nije pokazao – ništa.

Uz to je Lavezzi inkasirao gotovo punih 12 milijuna eura za tih deset nastupa, što jednostavnom računicom možemo razložiti zaključkom kako je Lavezzi dobio milijun eura po utakmici u kojima nije ništa isporučio.

Koliko će se još 31-godišnji napadač zadržati u Kini nije poznato, ali teško da postoji bolji primjer kako nekoć veliko ime ne znači automatski i kvalitetu.

 (Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

HebeiEzequiel Lavezzi

Ostale Vijesti