Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Problemi u Sigetu: Dva ponajbolja igrača i ključna ofenzivca napustili Dragovoljac

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 06.01.22. | 09:33

Odustali su čekati obećana im primanja te su se odlučili napustiti klub.

Nakon što je klub napustio Marko Ćosić, a isto se u skorije vrijeme očekuje i od Stipe Vulikića koji je čeka realizaciju transfera u Beligiju, momčad Davora Mladine dodatno se oslabila uoči nastavka sezone.

Dragovoljac je u nezavidnoj poziciji. Plaće im kasne, klub je uvjerljivo na začelju prvenstvenog poretka, a pored svega toga, momčad ne da se pojačava, već oni najbolji traže način da pod svaku cijenu napuste klub. Posljednja dvojica koja su se oprostila od Sigeta su ujedno i dva ponajbolja igrača kluba u jesenskom dijelu sezone, a to su Vinko Petković i Tomislav Štrkalj.

Potonji je u klubu bio na posudbi iz portugalskog prvoligaša Tondele, dok je Petković ljetos stigao u klub iz Varaždina. Petković je bio najbolji strijelac i najbolji asistent Dragovoljca ove sezone (tri pogotka i dvije asistencije), dok je Štrkalj dva puta bio precizan. Obojica su imali praktički zacementirane pozicije u udarnih 11, ali Mladina će sad morati potražiti neka druga ofenzivna rješenja s kojima će nastojati osigurati ostanak u ligi.

Spomenuti dvojac odlazi iz kluba nakon što im nisu isplaćene obećane plaće. Predsjednik kluba uvjeravao je da će se to sve u skorijoj budućnosti namiriti te da s primanjima neće biti problema, ali to je nešto čime se Petković i Štrkalj više neće zamarati. Petković je tako postao slobodan igrač, dok se Štrkalj, samo na papiru, vraća u Tondelu, s tim da je za njega puno realnije da će ga klub ponovno poslati na posudbu.

„Pa, možda je to malo ishitreno za reći, ali tko od igrača nije zadovoljan trenutačnom financijskom situacijom, može napustiti klub“, riječi su predsjednika kluba Marinka Perića u razgovoru za Sportske novosti.

Dakle, nije nemoguće da u skorije vrijeme još neki igrači 'dignu sidro' i napuste brod koji očigledno tone. Predsjednik kluba uvjerava da će svi zaostaci igračima biti isplaćeni do kraja mjeseca, ali ne kaže se uludo „obećanje, ludom radovanje“. U svakom slučaju, situacija u Sigetu nije obećavajuća. Tko zna, možda se prodajom Vulikića neke stvari promijene na bolje, ali zasad to nitko ne može znati. Mladina nema čarobni štapić, a ako se ovakva tendencija odlazaka iz kluba nastavi, vjerojatno mu ni on ne bi pomogao da Dragovoljac spasi od ispadanja u 2. HNL. 


Tagovi

Hrvatski dragovoljacTomislav ŠtrkaljVinko PetkovićHNL

Ostale Vijesti