Perišić u nemilosti navijača, trener pred otkazom pronašao krivca: Stvorile su se tenzije

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 01.02.19. | 11:43

Neugodnosti na Giuseppe Meazzi.

Pukli su odnosi u milanskom Interu, prenose talijanski mediji.

Nakon što je Ivanu Perišić propao transfer u Arsenal jer je njegov aktualni klub tražio direktnu prodaju (Topnici tražili posudbu s opcijom otkupa), hrvatski reprezentativac vratio se u svlačionicu Nerazzura.

Do jučer standardni prvotimac nije bio u momčadi u polufinalu kupa protiv Lazija. Navijači su izvikivali Perišićevo ime u pogrdnom i posprdnom tonu, a 30-godišnji nogometaš sada mora odraditi (minimalno) ovu sezonu do kraja u crno-plavom dresu. Ipak, trener Luciano Spalletti u pomirljivom tonu pričao je o Ivanu, ali je i upro prstom u krivca za to što se njegov pulen našao u nemilosti navijača.

„Bila je ta priča na tržištu o njegovom odlasku, ali on je profesionalac i razumije svoju ulogu. Već jučer je bio u drugačijem raspoloženju“, rekao je trener Intera. Nastavio je: „Takve stvari se događaju u transfer periodu, igrač je primio impresivnu ponudu i bio je na iskušenju. Ipak, shvatio je da to nije bila prava ponuda i da je bio prevaren stoga se odlučio povući. Sada će nastaviti trenirati i čim se ponovno potpuno fokusira na Inter, zaigrat će“.

Potom je Spalletti otvoreno rekao tko je glavni krivac za Perišićevu situaciju u kojoj mora igrati pred zvižducima nezadovoljne publike. Optužio je, neizravno, sportskog direktora Giuseppea Marottu, za javno iznošenje ponude.

„Ne znam je li bila dobra ideja javno reći da Perišić želi otići, ali isto tako je igrač primio važnu ponudu i rekao je da je otvoren za odlazak. Iako se povukao iz tog dogovora, šteta je već bila učinjena. Objavljivanje cjelokupne situacije samo je stvorilo tenzije oko njega i momčadi“, rekao je Spalletti kojega bi uskoro mogao zamijeniti Antonio Conte.

Bivši trener Chelseaja i Juventusa viđen je kod Interovih prostorija u Milanu, a kada su ga novinari pitali preuzima li Spallettijevo mjesto rekao je samo da nema komentara. Težak period slijedi Nerazzurima, poglavito njihovom strategu koji očito nije u dobrim odnosima sa nedavno pridošlim Beppeom Marottom.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Ivan PerišićLuciano SpallettiAntonio ConteBeppe Marotta

Ostale Vijesti