Davor Javorovic/Pixsell
Davor Javorovic/Pixsell

Osijek na krilima Jakupovića do trećeg HNL trijumfa u nizu

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 29.09.24. | 19:25

Osijek je upisao i treću pobjedu u nizu nakon što je Jakupović s premijernim golovima potopio obranu Varaždina u prvom poluvremenu. Poraz je ublažio Mamić u završnici utakmice.

Osijek je na krilima sjajnog Arnela Jakupovića upisao i treću HNL pobjedu u nizu. Nakon Belupa i Lokomotive, igrači Federica Coppitellija svladali su Varaždin 2-1. Dvostruki strijelac bio je Jakupović, dok je utješni pogodak za goste djelo Mamića u 89. minuti dvoboja na Opus Areni.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Varaždin je ozbiljan udarac dobio i prije nego je lopta krenula s centra. Oliver Zelenika u ovoj sezoni je možda i najbolji vratar HNL-a. Primio je dva gola u sedam utakmica ali ovu osmu je imao status gledatelja s obzirom na to da je ozlijedio prst na posljednjem treningu uoči polaska za Osijek.

Na vratima ga je zamijenio Josip Silić koji je u dvadesetak minuta morao dva puta po loptu u mrežu. Prvi gol je remek djelo Arnela Jakupovića koji je slobodnim udarcem s tridesetak metara pokupio prašinu iz kuta vratara Silića koji je morao bolje reagirati. Onaj drugi ima potpis istog autora a plod je sjajne akcije u kojoj ga je Pušić pronašao dubinskom loptom...

Početak utkakmice na Opus Areni pred nešto više od 3700 gledatelja obilježio je Latković koji je sam izašao pred Malenicu, ali vratar Osijeka ga je nadmudrio skrativši mu kut, a nakon pola sata igre Coppetelli je morao prisilno mijenjati. Matković je zbog ozljede morao ustupiti svoje mjesto Bukviću.

Probao je Mitrovski, ali Jelenić je bio na pravom mjestu dok je iznimno sadržajno poluvrijeme zaključio Michele Šego čiji udarac odlazi tik pored vratnice.

U nastavak je Varaždin ušao s dvostrukom izmjenom. Dabro i Marina ostali su u svlačionicu dok su priliku dobili Duvnjak i Poldrugač. Relativno mirne minute nastavka prekinuo je sjajni prodor Omerovića koji je završio udarcem iznad vratnice. Drugi je bio onaj Šege u 85. minuti što sasvim jasno sugerira kakav smo nogomet gledali u drugom poluvremenu. Zanimljivu završnicu ponudio je pogodak Mamića pred sam kraj regularnog dijela utakmice, ali osim pokušaja Poldrugača iz daljine, gosti nisu uspjeli napraviti ništa konkretno da bi stigli do tog remija i do kraja dvoboja Osijek je uspio sačuvati vodstvo i upisati nove bodove.

U sljedećem kolu Osijek u petak otvara u Puli protiv Istre 1961, dok će Varaždin u nedjelju dočekati Dinamo pred svojom publikom.

Osijek - Varaždin 2-1

Opus Arena. Gledatelja: 3727.

Sudac: Igor Pajač (Sv. I. Zelina); pomoćnici: Vedran Đurak (Sv. I. Zelina) i Nikola Kečkiš (Virovitica). Četvrti sudac: Renato Lacić (Split). VAR: Duje Strukan (Split). AVAR: Ante Čuljak (Zagreb).

Strijelci: 1-0 Jakupović (16.), 2-0 Jakupović (21. as. Pušić), 2-1 Mamić (89. as. Poldrugač).

Žuti kartoni: Jakupović (Osijek); Ba (Varaždin)

Osijek (4-2-3-1): Malenica - Omerović, Jelenić, Tuia (od 83. Vrbanac), Jurišić - Soldo (od 83. Lima), Dantas - Pušić (od 66. Hernani), Mikolčić (od 66. Jugović), Matković (od 33. Bukvić) - Jakupović.

Varaždin (4-2-3-1): Silić - Maglica (od 82. Jovanov), Nekić, Ba, Boršić - Marina (od 46. Duvnjak), Belcar - Mitrovski (od 60. Mamić), Latković (od 76. Domjanić), Šego - Dabro (od 46. Poldrugač).



Tagovi

NK OsijekNK VaraždinHNL

Ostale Vijesti