Oproštaj iz snova: Zabio u posljednjim sekundama za pobjedu za matični klub (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 29.11.19. | 08:08

Navijači su mu posvetili koreografiju, a on se odužio na bajkovit način.

Brojni igrači sanjaju o nastupu za klub iz svog grada, poglavito u europskim utakmicama. Rijetki od njih dođu i do toga da mogu karijeru završiti karijeru u matičnom klubu, a kada se od navijača oprostite golom – i još kad je taj gol za pobjedu u posljednjim sekundama utakmice, e to je stvarno katarzičan trenutak.

Naime, sinoć je u Malmou istoimeni domaćin u infarktnoj završnici pobijedio Dynamo iz Kijeva rezultatom 4-3, a pobjedu im je donio Markus Rosenberg. Riječ je o 37-godišnjem napadaču koji je svoj nogometni put počeo u rodnom Malmou u redovima spomenutog švedskog velikana.

Nakon četiri godine seniorske karijere otisnuo se prvo u Ajax, a potom i u Werder. U međuvremenu je nosio još dres i španjolskog Racinga te West Bromwich Albiona, da bi se prije pet godina ponovno vratio u svoj matični klub.

Ove je sezone odlučio da je dosta. S obzirom da je u rujnu zagazio u 38. godinu života, shvatio je da mu je došlo vrijeme da se dostojanstveno oprosti od igračke karijere, a on ju je zaključio u rijetko viđenom stilu.

U utakmici punoj preokreta, gdje je domaćin poveo protiv Kijevljana 1-0, da bi potom Ukrajinci zabili dva gola do poluvremena. Preokret Šveđana započeo je upravo Rosenberg svojim prvim golom u 48. minuti, da bi Rakip donio 3-2 domaćim nogometašima. Ipak, gosti se nisu predavali te je strijelac drugog gola Tsygankov asistirao Verbicu za 3-3.

Izgledalo je kao da će utakmica završiti remijem, što je uvelike odgovaralo Dynamu, ali sudac je pokazao šest minuta nadoknade. Tekla je prva, druga pa i treća minuta, a nade domaćih su polako kopnile.

Međutim u posljednjoj, šestoj minuti nadoknade ukazao se on – Markus Rosenberg – idol navijača kojemu su posvetili posebnu koreografiju na tribinama na ovoj utakmici, a on im se iskupio drugim golom u 96. minuti za pobjedu koja im je donijela odlične šanse za prolaz u knock-out fazu. Ovo mu je ujedno bila i posljednja utakmica pred domaćim navijačima te se oprostio sa stilom.

Malmo je uoči posljednjeg kola drugoplasirana momčad sa 8 bodova, dva više od Dynama na trećem mjestu, a u opsljednjem kolu idu u goste prvoplasiranom Kopenhagenu s kojim su u prvoj utakmici odigrali 1-1.

Kakav oproštaj i kakva erupcija oduševljenja na tribinama...

 

 

 

 

 

 

(Foto: screenshot)


Tagovi

Markus RosenbergMalmöDinamo Kijev

Ostale Vijesti